Forsiden til Renholdsnytt nr. 1/2022.

Renholdsnytt 1/2022 er ute nå

Vi dykker ned i utendørs­renhold og tempo­rært renhold, ser på kostnads­besparelser i det offentlige, Kompetanse­standarden, hva det innebærer å bli «klimanøytral», nye inno­vasjoner og mye mer.

Publisert

Renholdsnytt nr. 1/2022 ble postlagt 18. februar. Våren står for døren, og fordypings­tema denne gang er utendørs­renhold og temporært renhold.

Dette er to grener som ofte henger uløselig sammen, og som stiller noen ekstra krav til hele leverandør­kjeden – alt fra kompetanse og erfaring hos renholder til logistikk hos leverandør og innovasjon hos produsent.

I tillegg til det nevnte, finner du faste spalter som Nyheter, Nytt fra NFSR, Kalender, Juss og arbeidsmiljø, Marked og en rekke andre artikler.

Tidligere utgaver av Renholdsnytt

.

Artikler

Kommunalt renhold: Fortsatt mulig å spare mye

Merethe Forfang, som koordinerer Storby­nettverket for renhold i Norsk Kommunal­teknisk Forening, deler erfaringer rundt besparelser innenfor kommunalt renhold.

.

Stor endringsreise for FM-bedrifter

Coor er én av flere virksom­heter som har satt seg klare mål for å redusere utslippet av klimagasser. For full­service FM-bedrifter kan det være langt mer krevende å oppfylle slike mål enn for andre virksom­heter.

.

ISS blir klimanøytralt innen 2040

Konsernet har annonsert en ambisjon om å bli et klimanøytralt selskap innen 2040. Dermed må CO2-utslippene ned til netto null. Ikke bare i ISS, men i hele leverandør­kjeden.

.

Miljøvennlig tørr­sliping fjerner all mikroplast i utslippene

Christian Geisinger fra Kiehl, her med et slitent belegg.

Produsenten Kiehl har utviklet en ny overflate­behandling. Den gjør det mulig å tørrslipe elastiske gulv­belegg, noe som sparer naturen for de store mengdene med mikro­plast som oppstår ved vanlig våtsliping.

.

Samspill i skjønn forening

Proff Rent har blitt tildelt kontrakt på renholds­tjenester ved UiT Norges arktiske universitet for de neste fire årene, der de utfører tjenester side om side med universitetets egne ansatte renholdere.

.

Ville være tidlig ute

I januar ble den nye Kompetanse­standarden for renhold lansert, men hos ISS var det noen som ikke klarte å vente til start­skuddet gikk og tjuv­startet prosessen.

.

Ny hanske gir bedre arbeidsmilj­ø og økt bærekraft

Ny gjenbruks­hanske.

Selskapet KABI har lansert en gjenbruks­hanske. Det tar ca. to sekunder å sette fra seg hanskene, og like lang tid å ta dem på. Det kan spare mange renholdere for å gå med klamme hender over tid.

.

ISS innfører månedslønn til alle fast ansatte

ISS og deres tillits­valgte har besluttet å gå fra timebasert lønns­opptelling til måneds­lønn for alle med­arbeidere med fast ansettelse.

Leder

Hardere i klypa

Arbeidstilsynet gjennomførte ett fysisk tilsyn med renholds­bedrifter i årene 2019-2021. For dem som vil, er det tydeligvis fritt fram for fante­streker. Se lederen her

Portrettet

Holder hodet høyt

Sonja Bielefeldt.

Sonja Bielefeldt, renholds­operatør i Gjesdal kommune, sprudler av arbeidsglede.

Temasaker

Løser nesten alt uten sterk kjemi

Fasadevask, mosefjerning, tagging og malingssøl – nesten alt kan i dag løses med miljø­vennlige metoder. Vi har hentet råd hos Tomas temporær­avdeling.

.

Fra dronepiloter til filmskapere

Øystein Brujordet i Trondheim Eiendom.

Det kommunale Trondheim Eiendom har over flere år utviklet en svært så livskraftig drone­tjeneste som blant annet brukes til inspeksjoner i høyden.

.

Miljømerket kjemi for fasade

Cleanhub Norge har lansert en serie rengjørings­midler til å rengjøre fasader og til å fjerne tagging og misfarging.

.

Digital utgave

Digital versjon av bladet er inkludert hvis du har et Digital- eller Total-abonnement.

Det er også mulig å kjøpe enkelt-eksemplarer gjennom Buy&Read: Nr. 1/2022, 6/2021, 5/2021, 4/2021, 3/2021, 2/2021, 1/2021

Utvider på utendørs

Norengros Johs. Olsen har lenge hatt et grunn­sortiment for utendørs­renhold. Nå utvider de.

.

Går solo på temporær-innkjøp

Toma sikter mot å få én leverandør av produkter til temporært renhold, og forteller nærmere om fordelene ved dette.

.

Elektrifiserer bilparken

I år skal Coor Norge kutte 22 prosent av CO2-utslippene fra fossilbiler, sammen­lignet med fjoråret. Det er mye, men blekner likevel mot bærekrafts­ambisjonene fremover.

.

Ny avklaring om lading av elbil

Skatte­myndighetene har kommet med en avklaring rundt dokumentasjon av kostnader til drivstoff.

Juss og arbeidsmiljø

Forhåndsavtalt lønnstrekk

Viktig avklaring i ny høyesterettsavgjørelse.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS