Prioriterte områder for renhold er blant annet kontaktflater.

Lærere kan få 200% overtid for å rengjøre

I Vestby kommune er det snart så høyt syke­fravær at kommunen har bedt ansatte ved skoler og barne­hager om å stå klare til å bidra.

Publisert

Nylig fikk samtlige ansatte på en skole i Vestby kommune beskjed fra skolens rektor om at syke­fraværet blant kommunens renholdere er så høyt at de kan behøve hjelp fra lærere og barnehage­ansatte. Det melder FriFagbevegelse.

De ansatte må i så fall utføre renholdet utenom egen arbeidstid. Rektor skriver at dette da regnes som korona­overtid for de i over 60% stilling, og lønnes derfor med 200% overtid.

De prioriterte områdene for renhold skal være utsatte smitte­steder; dørhåndtak, lysbryter, spyleknapp etc. Toalettrom. Dusj/garderober. Pulter, bord, stoler. Fjerning av restavfall Gulv.

I følge hoved­tillits­valgt i Vestby kommune, Stig Øverås, skal det stilles kompetanse­krav til de som stepper inn.

– Man kan ikke bare bli satt inn, det vil kreve opplæring. Det var sånn ved pandemiens start også, at andre fikk forespørsel om å jobbe i helse­sektoren. Det er jo frivillig, sier Øverås.

Kilde: Frir til lærerne for å holde skolene rene: Tilbys 200 prosent ekstra overtidsbetaling (link til FagFagbeveglse)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS