Når samfunnet åpnes gradvis opp, vil smitten slippes mer løs. Det ventes å medføre et høyere sykefravær.

Du bør forberede deg på høyere sykefravær

Det forventes høye smitte­tall og dermed også høyere syke­fravær, etter at Regjeringen 13. januar lettet på tiltakene.

Publisert

Regjeringen lettet 13. januar på en rekke smitte­vern­tiltak, fordi vi som samfunn nå tåler korona­viruset bedre. Når samfunnet åpnes gradvis opp betyr det også at smitten slippes mer løs, som igjen betyr et høyere syke­fravær.

Alle bedrifter bør forberede seg på dette og legge planer for å opprett­holde mest mulig normal drift. På sine nettsider anbefaler NHO sju punkter som kan gi bedre beredskap ved høyt sykefravær.

Arbeidsgiverperiode

NHO ber også om tre dagers arbeids­giver­periode.

– I en situasjon der bedriftene må belage seg på høyt syke­fravær, er vi skuffet over at arbeids­giver­perioden ved korona­fravær ikke settes ned til tre dager, sier direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom.

Koronasertifikat

NHO hadde håpet at det også kom avklaringer om bruk av korona­sertifikat.

– Det kunne bidratt til å åpne samfunnet mer, særlig for de bedriftene som har vært hardt rammet av antalls­begrensningene. Korona­sertifikat kan bidra til å unngå alvorlig sykdom og over­belastning av helse­vesenet, sier Melsom.

Arbeidsgiver­organisasjonen understreker at nærings­livet trenger mer forutsig­barhet og begrunnelse for tiltakene vi kan vente oss fremover.

– Det er viktig for tilliten og oppslutning om tiltakene med forutsig­barhet og begrunnelser. For å ivareta viktige hensyn til jobber og bedrifter må partene i arbeids­livet involveres når regjeringen vurderer tiltak fremover, sier Melsom.

Kilde: Nå forventes høyere sykefravær - slik kan du forberede deg (ekstern link til NHO)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS