Den svekkede interessen for å stå lenge i arbeid skal ennå ikke ha gitt seg utslag i syssel­settingen.

Vil gå av tidligere

Yrkesaktive i 50- og 60-årene sier at de gleder seg mindre til å gå på jobb. Jobben er blitt mindre viktig for dem, og de ønsker å gå av 1,7 år tidligere enn de sa før korona­pandemien.

Publisert

Det er Senter for seniorpolitikk som har bedt Ipsos undersøke eldre arbeids­takeres arbeids­motivasjon fire ganger gjennom pandemien.

Les notatet her (link til SSP)

Andelen 50-74-åringer som svarer at de alltid gleder seg til å gå på jobben har sunket fra 71 prosent i 2018 til 61 prosent i 2021. De som svarer at arbeidet er viktig for dem har sunket fra 52 til 45 prosent.

I januar 2021 steg andelen som gleder seg til å slutte å jobbe fra 44 til 53 prosent. Fra august 2019 til oktober 2021 sank ønsket avgangs­alder fra 66,6 til 64,7 år blant arbeids­takere over 50 år.

Det er imidlertid generelt fortsatt stor interesse for arbeid blant seniorene, og den svekkede interessen for fortsatt arbeid har ennå ikke gitt seg utslag i syssel­settings­statistikken, melder SSP.

Kilde: Korona kan få seniorer til å slutte å jobbe tidligere (link til SSP)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS