Dette student­kullet startet høsten 2021 på Kongsberg. Nå utvides studie­tilbudet.

Søk nå: Fagskolen utvider renholdsleder-studium

Sist sommer kom studiet i gang på rekord­tid i et samarbeid mellom Renholds­seksjonen i Viken fylkes­kommune og Fagskolen på Kongsberg. Nå er det utvidet med en Modul 2 og tilbys også i Fredrikstad.

– Tilbakemeldingen fra studentene som nå er ferdig med modul 1 er veldig god, sier Rujira Coles, som leder Renholds­seksjonen i Viken eiendom.

Hun var i fjor var en av initiativ­takerne til det nye studiet for renholdsledere. Det ble omtalt i papir­utgaven av Renholdsnytt nr. 5/2021 og også av Viken fylkeskommune.

Studiet heter «Grunnleggende praktisk lederutdanning» og er et NOKUT-godkjent studium på 30 studiepoeng. Mer om studiets innhold hos Fagskolen i Viken.

Bygg på med 2. år

– I modul 2 går vi enda høyere og enda bredere med ledelse, og tar inn også kantine­ledelse og kontor­ledelse, sier hun.

– De som har fullført 1. året (modul 1) nå, kan velge å ta 2. året (modul 2) på Kongsberg eller i Fredrikstad om ønskelig. Du kan ikke søke direkte på 2. året uten å ha fullført 1. året, opplyser Coles.

Også i Fredrikstad

– Etterspørselen etter Fagskolen er så stor, at vi nå kan tilby 2-årig praktisk leder­utdanning også i Fredrikstad. Praktisk leder­utdanning | Fagskolen Viken (fagskolen-viken.no) Her blir opptak for 2-årig løp med én gang og følger samme studieplan.

– Det er foreløpig ikke tilpasninger til renhold på samme måte som på Kongsberg, men vi jobber med saken. De som velger denne løsningen i Fredrikstad, kan eventuelt komme i blandet klasse med studenter som har annen bransjebakgrunn.

Meld deg på fra 25. mai

Begge muligheter er åpent for alle å melde seg på, også utenfor fylkes­kommunen. Se https://fagskolen-viken.no/kurs/renholdsledere

Det er igjen ledige studie­plasser og de blir søkbare fra onsdag 25. mai 2022. Det vil være ukentlig opptak frem til plassene er fylt opp.

Slik søker du | Fagskolen Viken (fagskolen-viken.no)

Ta kontakt med fagskolen i Viken vikenfs@viken.no, så blir din henvendelse videres­endt til dem som har ansvaret enten det er i Fredrikstad eller på Kongsberg.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS