Hendelsen skal ha blitt fanget på film fordi det var kamera­overvåking på stedet. (Et betimelig spørsmål er hvorfor i all verden et pauserom var utstyrt med kamera?)

Renholder ble sagt opp etter å ha forsynt seg med sjokolade

Kvinne fikk sparken av rengjørings­byrået hun jobbet i, som mener at hun uberettiget hadde forsynt seg med sjokolade fra kundens pauserom.

Publisert

Arbeids­giveren mener hun brøt lojalitets­plikten da hun rengjorde for et firma i Tromsø og smakte på sjokolade som lå på et pauserom. Det er Tromsø-avisa Nordlys som melder dette.

Det kreves abonnement for å lese deres artikkel Vasker fikk sparken, men en artikkel kan også leses åpent hos Nettavisen, se Renholder fikk sparken.

Kvinnen ble sagt opp 31. januar i år, og i dag møter kvinnen sin tidligere arbeids­giver i retten.

Byråets advokat, Kristine Winsnes Hyldmo Bjørnvik, mener det er skjerpende at tyveriet er gjort overfor arbeids­givers kunde. LO, derimot, mener oppsigelsen er ugyldig og har stevnet selskapet.

Hendelsen ble fanget på film fordi det var kamera­overvåking på stedet. Videoen vil tale til den ansattes fordel, mener advokat Eirik Pleym-Johansen fra LO.

Det hører med til historien at forholdet verken er anmeldt av kunden eller arbeidsgiver, ifølge LO-advokaten.

Nordlys har vært i kontakt med renholds­firmaet, som ikke skal ønske å kommentere saken før dommen er avsagt.

Kilde: Vasker fikk sparken (krever abonnement, link til Nordlys)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS