I dag er det Renholderens dag, men husk: Det er lov å rose renholdere alle dager i året.

Gratulerer med dagen!

Renholderens dag feires første mandag i hver desember, og målet er å hedre og synlig­gjøre renholderes innsats for alles trivsel og hygiene. Vi gratulerer!

Publisert

Vi oppfordrer både renholdsledere og særlig alle som ikke jobber med renhold, til å gi renholdere en ekstra hyggelig arbeidsdag.

Dagen har vært vanlig å feire med kake, boller, t-skjorter, utlodninger, aktiviteter, plakater og andre påfunn for å hedre synlig­gjøre renholderes arbeid, både innad i og utenfor renholds­avdelingen.

Tradisjonen startet ved renholds­avdelingen på Ullevål sykehus, da en under­søkelse viste at de ansatte følte de hadde et lav­status­yrke.

Renholderens dag ble innført med mål om å bevisst­gjøre både renholderne selv og de øvrige ansatte på hvor viktige renholdere er på en arbeids­plass.

Tradisjonen med å ha en dag der renholderne får litt ekstra oppmerk­somhet har siden spredd seg til offentlige og private virksom­heter over hele landet.

I 2022 feires dagen for 22. gang i Norge (i den grad folk fikk feiret i 2020 og 2021). Da spolerte pandemien manges planer for Renholderens dag, men nå kan man endelig samles igjen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS