Alle som utfører arbeid på bygge- og anleggs­plasser, og alle som utfører renholds­arbeid, skal utstyre seg med HMS-kort. (Foto: Arbeidstilsynet)

Ny app gjør det enklere å få HMS-kort

Med Arbeids­tilsynets app HMS-kort kan arbeids­takerne laste opp portrett­bilde og kopi av sin legitimasjon. Det gjør bestillings­prosessen mye raskere.

Publisert

Selv om det fortsatt er arbeidsgiver som må bestille HMS-kort, er det mange fordeler med en app som gir arbeidstakerne en aktiv rolle i bestillings­prosessen.

Kay Ove Hagerup leder arbeidet med bestillings­portalen hmskort.no.

– De med norsk pass trenger bare å skanne passet sitt med mobilen. Portrett­bilde og andre nødvendige opplysninger blir da hentet og godkjent umiddelbart. Før tok det opp til to dager å få kontrollert bilde og legitimasjon, sier Kay Ove Hagerup i Arbeids­tilsynet.

– Arbeidstakere uten norsk pass må ta bilde av legitimasjonen og av seg selv, og sende begge inn via appen.Når dokumentasjonen er godkjent, får den som har bestilt HMS-kortet beskjed, og kan deretter gå videre i bestillings­prosessen.

Hagerup er senior­rådgiver i Arbeids­tilsynet og prosjektleder for bestillings­portalen hmskort.no. Han sier at appen i tillegg gir brukeren en detaljert, men likevel lettfattelig veiledning rundt det som skal sendes inn. For eksempel om hvordan portrett­bildet skal tas og hva slags type legitimasjon som godkjennes.

Du kan laste ned appen via Arbeidstilsynets nettside hmskort.no

Les mer om Arbeids­tilsynets satsing på appen HMS-kort i det kommende Renholdsnytt nr. 2/2022.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS