Fyll på og rengjør etter vinteren, slik at du kan møte våren og sommeren i resten av bygget.

Bli vårklar på 1-2-3-4-5

Vårrengjøring og -rydding er noe som ikke bare bør gjøres hos kunden, men også i renholds­sentralen.

Publisert

Vinteren gir ekstra slitasje på så vel gulv som utstyr. I tillegg kan bruken av ymse rekvisita som kjemi, kluter og mopper være ekstra stor. Våren er derfor en fin tid for å revitalisere rengjørings­utstyret.

  1. Få orden i alle lagere. Våren er en flott tid å rengjøre lagere og boder, og få en oversikt over behovet for rekvisita. Det kan være fordel­aktig at en ekstern leverandør styrer rest­lageret og fyller det opp ved behov. Samtidig slipper du å binde opp kapital ved å sitte med store lagere.
  2. Rengjør og eventuelt desinfisér overflater. Gå over kontakt­flater, som dører, heiser, lys­brytere, dør­vridere og håndløpere / rekkverk.
  3. Grundig på do: Fjern skitt og jord som har bygget seg opp. Gå over alle flater og særlig vann­kraner og lignende. Rens gjerne flatene ved å påføre kjemi. Rengjør fra topp til bunn.
  4. Sjekk inngangs­matter: De skal støvsuges og/eller vaskes regel­messig. Etter vinteren er tiden inne for å gjennom­føre en ekstra grundig kontroll med dem.
  5. Fyll opp med hånd­hygiene: Brukere og kunder er blitt vant med at det finnes gode muligheter for hånd­hygiene, så vel vaske­muligheter som hånd­desinfisering. Ikke fjern dispenserne selv om vi liker å tro at pandemien er over.

Kilde: Five Essential Tips for Spring Cleaning Facilities (link til CleanLink)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS