Overraskende mange rengjørings­midler for toalett har liten effekt.

Mange do-rensere har liten effekt

Svenske, danske og finske forbruker­myndig­heter har testet ialt 49 WC-rensere. Halvparten av dem er så dårlige at det er som å spyle pengene rett i do, ifølge Sveriges Konsumenter.

Testen er en del av et EU-prosjekt som Sveriges Konsumenter gjør sammen med forbruker­organisasjoner i Finland og Danmark, melder Din side / Dagbladet, som tar opp test­resultatene i en omfattende artikkel.

16 av produktene er fra Sverige, 17 fra Danmark og 16 fra Finland. Norge var ikke med i testen.

Test­resultatene for de svenske produktene er omtalt hos Råd & Rön, og test­resultatene for de danske produktene hos Tænk.

I tillegg til at effekten av produktene varierer sterkt, avslører testen også at det er forskjeller på effekt og innhold i produkter som markeds­føres med samme navn, i de ulike landene.

.

Produktet som samlet sett kom best ut i den svenske delen av testen, er en Svanemerket dorens fra Änglamark. I Danmark kom COOP Toilet Cleaner Lemon Power best ut, men denne er ikke miljømerket.

.

Kilde: - Som å spyle pengene rett i do

https://dinside.dagbladet.no/bolig/som-a-spyle-pengene-rett-i-do/73514017

Råd & Rön: https://www.radron.se/tester/koksmaskiner-stadning/toalettrengoringsmedel/tabell/

Tænk: https://taenk.dk/test/toiletrens

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS