Renholdsnytt nr. 6/2021 ble postlagt 6. desember. Hoved­bildet på forsiden viser hoved­organisatorene bak leder­konferansen & messen Bygg Ren Verdi 2021.

Renholdsnytt 6/2021 er ute nå

Tre store konferanser, stell av maskiner, ergonomi før & nå, et nytt kalkyle­verktøy, samt utdanning for mellom­ledere, er blant det du kan lese om i vår nyeste utgave.

Publisert

Innenfor denne utgavens hovedtema, som er maskiner, ser vi bl.a. på betydningen av vedlikehold, ergonomi i dag og for fem tiår siden, hvordan du enkelt kan motvirke at vedlike­holdet glemmes og tar en teknisk titt på oppsugings­nalen på gulvvaske­maskiner.

Anne Jensen mottok Renholdsnytts hederspris

Restriksjonene på kulturelle arrangementer ble fjernet tidligere i høst (om enn delvis tilbake igjen i skrivende stund), og vi rapporterer fra tre ulike konferanser i renholds­bransjen.

I nr. 6 finner du også de faste spaltene som Nyheter, Nytt fra NFSR, Kalender,u Marked og annet.

Kjøp utgaven på Buy&Read

Oversikt over tidligere utgaver av Renholdsnytt

.

Lederkonferansen Bygg Ren Verdi 2021:

Endelig sammen igjen!

BRV-historiens største utstiller­messe og en «fenrik» som bruker humor som sitt viktigste våpen, var blant ingrediensene i nok en vellykket seilas med Kiel-fergen.

Les PDF fra papirutgaven

.

Ødsler vekk millioner

LEDER: Hørt om gulvvaske­maskinen som kom inn til service fordi den var full av plommer i slange­systemet?

Les lederartikkelen her

.

Ny utdanning for mellom­ledere

33 renholds­ledere som ønsker å øke sin kompetanse som mellom­ledere, har startet på en tre dagers pilot. Satsingen er lagt til Kuben yrkes­arena i Oslo og er et samarbeid mellom Fagskolen Oslo, NHO Service og Handel, Norsk Arbeidsmands­forbund (NAF) og Etterstad Videre­gående Skole.

Tema: Maskiner

Mye å hente på godt vedlikehold

– Færrest mulig brukere og best mulig eierskap. Det er nøkkelen til å beholde en renholds­maskin over lang tid. Hans Jakob Prydz og Nikolai Hvistendahl hos Nilfisk gir gode råd.

Stor fremgang på ergonomi­fronten

American Lincoln Norge importerer alt av renholds­utstyr selv, og har kunnet følge utviklingen over nesten 50 år. Patrick Nordby Lunder og Henning Lunder ser tilbake – og fremover.

ABC om naler

Oppsugings­nalen er en av de viktigste delene i en moderne gulvvaske­maskin. Det ligger mange tanker bak det å få den til å fungere optimalt. Ole Schmacka Von Bary og Geir Sabel Olsen fra Hako ser nærmere på den viktige komponenten.

Sett farge på maskinen!

Enhver rengjørings­maskin bør gis litt stell etter bruk. Et tips er å sette fargede klistre­lapper på maskinen for å markere kontroll­punktene, tipser Kent Sogn hos BOSS Europe.

.

Portrettet:

Mennesker gir påfyll

Vi hilser på Marianne Sollund hos Norengros.

.

Fleksible leveranser krever fleksible kalkyler

Digital­verktøyet CleanPilot er denne høsten blitt utvidet med nye funksjoner for så vel kostnads­kalkyler som opplæring.

.

Ren Fordels Årskonferanse:

Medvind i seilene

Tre år etter etableringen fremstår Ren Fordel som en moden organisasjon. Ikke minst deres årskonferanse har skutt fart.

.

NKFs konferanse «Jobb smartere»:

Bredt og dypt i skjønn forening

Norsk Kommunal­teknisk Forening har tilgang til mange gode krefter ute i kommunene. De deler gjerne sine erfaringer på ulike områder.

.

Juss og arbeidsmiljø:

Overføring av ferie

Det nærmer seg nå årsskiftet og en del arbeids­takere har kanskje ikke tatt ut all den ferien de har krav på.

.

Produkt­nyheter

  • Kompakt gulvvasker: Taski Swingo 250 Micro (Lilleborg)
  • Ozycal – for restaurering av treverk (Kiehl / Systemrent)
  • Restaurant­konseptet Eat Safe by Kiilto
  • Nilfisk IVS VHB436 industri­støvsuger på li-ion-batteri

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS