Teknologien skal blant annet gjøre det lettere å trene på ergonomiske bevegelser.

Utvikler virtuell opplæring for renholdere

VR kan bidra til kraftfull opplæring i renholdsbransjen, mener det svenske selskapet Vobling.

Publisert

Nettsiden til det svenske renholdsbladet Rent omtaler nå et utviklingsarbeid som pågår hos selskapet Vobling i Stockholm. De beskriver seg selv som «Skandinaviens ledande byrå inom Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR)». Deres teknologi skal kunne brukes på ulike yrkesgrupper og nå er det renholdsbransjen som står for tur.

Metoden går ut på å lære gjennom å gjøre. Selskapets nestleder David Logg forteller at et av de vanligste ønskene renholdsbyråer har til VR-utstyr, er hvordan de kan øve på å unngå arbeidsrelaterte skader.– Her kan du trene på ulike løfte- og rengjøringsbevegelser med høy risiko. Et annet vanlig spørsmål er hvor raskt arbeidet kan være i gang ute hos en ny kunde, med innkjøring av maskiner og personal, sier han.

Les hele artikkelen hos Rent (cleannet.se): Virtuell städutbildning

https://www.cleannet.se/article/view/770870/virtuell_stadutbildning

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS