Rigmor Bratlund, smittevern­avdelingen Vestre Viken HF, under en presentasjon av NS 6600.

Standard for sykehus­renhold er utgitt

Den nye standarden NS 6600 ble i dag lansert under et godt besøkt webinar arrangert av Standard Norge.

Publisert

Det ligger mye og hardt arbeid bak standard som NS 6600 – Ledelses­system for renhold i helse- og omsorgs­tjenesten, som ble påbegynt i 2018 etter initiativ fra Forum for Sykehus­renhold.

Standarden ble i dag utgitt og overrakt til Folke­helseinstituttet som en del av lanseringen. Normalt gjøres det en fysisk over­rekkelse, men denne gang ble det utført en digital variant.

Mens NS-INSTA 800 er godt kjent i renholds­bransjen, er NS 6600 spesial­tilpasset helse­vesenet. Målet er å begrense smitte og redusere helsetjeneste­assisterte infeksjoner (HAI), samt å ivareta bygg og inneklima.

Den nye standarden retter seg mot ledere i kommune­helse­tjenesten og spesialist­helsetjenesten. Den er bygget opp på samme måte som andre ledelses­standarder, hvorav de mest kjente nok er ISO 9001 (kvalitet), 45001 (arbeidsmiljø) og 14001 (miljø).

Senere på dagen ble standarden også presentert under NKFs konferanse Jobb smartere, der Rigmor Bratlund, faglig leder i arbeidet med NS 6600, la fram høyde­punkter rundt standarden.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS