Alle berøringspunkter i presidentboligen, og mer til, skal rengjøres og desinfiseres.

Storrengjøring til 4,2 mill. kroner

Det hvite hus forberedes for å ta i mot Joe Biden som ny president i USA. Totalt er det kjøpt inn renholdsutstyr og gitt kontrakter for nesten 500 000 dollar.

Publisert

Rengjøringen i forbindelse med et presidentskifte gjøres normalt innenfor de seks timene som alle overtakelsesseremoniene vanligvis tar, skriver renholdsbladet Tomorrow's Cleaning.

Denne gang har imidlertid sittende president Donald Trump valgt å flytte ut 24 timer i forveien, mens påtroppende president Joe Biden og hans administrasjon overnatter på hotell natten før han innsettes.

Den ekstra tiden gir mulighet for å gjennomføre et ekstra grundig renhold av Det hvite hus. Som kjent har det vært flere tilfeller av smittespredning av Covid-19 i løpet av 2020, og det vil bli gjennomført rengjøring og desinfisering av alle berøringspunkter i det 5100 kvadratmeter store bygget, som møbler, håndløpere, dørhåndtak og lysbrytere. For store flater blir det brukt desinfeksjon med tåke.

Den største renholdskontrakten utgjør USD 127 000 og er blitt tildelt selskapet Didlake Inc., som er sertifisert av den internasjonale bransjeforeningen ISSA. Dette skal være kjent for å ansette personer med funksjonshemninger til å ta seg av husstells- og renholdsjobber.

Blant øvrige jobber vil tepperens koste USD 44 000, gardinvask USD 29 000, USD 37 975 til avfallsfjerning og resirkulering, og USD 50 000 til overtidsgodtgjørelse. Dollaren står for tiden i 8,5 kroner.

Kilde: White House to get cleaned up

https://www.tomorrowscleaning.com/cleaning-news/white-house-to-get-cleaned-up

.

.

Det hvite hus

har 132 rom, 35 bad og seks nivåer. Her finnes også 412 dører, 147 vinduer og 28 ildsteder. USAs 2. president, John Adams, flyttet inn i en uferdig bygning i 1800, mens navnet the White House offisielt ble gitt av president Theodore Roosevelt i 1901.

https://www.whitehouse.gov/.

.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS