Ett av de mange målene med årets tildelinger er å fremme gjenbruk av plastemballasje.

Lilleborg og Norsk Gjenvinning får støtte til plast-prosjekter

Handelens Miljøfond deler nå ut det største beløpet i fondets historie. 105 millioner kroner deles ut til 123 miljøprosjekter.

Publisert

I kategorien «Redusere plastforbruket» er Lilleborg AS tildelt 1,2 millioner for prosjektet «Essentials», en ombruksplattform for levering av forbruksvarer i gjenbrukbar og holdbar emballasje. Målet er å utvikle en ombruksløsning som sørger for at folk får hverdagsproduktene de bruker daglig enkelt og trygt levert på døra i en gjenbrukbar og holdbar emballasje.

I kategorien «Teknologi for et renere hav» er Norsk Gjenvinning tildelt 750 000 kroner for prosjektet «PlastfaNGeren», som skal forebygger havplast. De vil utvikle en løsning designet for å festes på eller ved overvannsrør. Avfallet samles opp gjennom slitesterke oppsamlingsnett, bestående av resirkulert plast, og sikrer at avfall fanges opp før det når havet.

Handelens Miljøfond er Norges største private miljøfond og handelens felles storsatsing for å løse miljøproblemer knyttet til plast. Midlene kommer fra medlemmene, som betaler en kontingent på 50 øre pr. plastbærepose de kjøper eller selger i Norge.

Den store tildelingen forventes blant annet å bidra til å øke bruken av resirkulert plast i Norge med nærmere 10 000 tonn i løpet av neste år.

Kilde: Største tildelingen i fondets historie

https://handelensmiljofond.no/nyheter/storste-tildelingen-i-fondets-historie

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS