Mange kontorlokaler bygges totalt om mellom hver leietaker.

10 tips til bære­kraft på kontoret

Bedrifter flytter, utvider og ommøblerer stadig for å tilpasse virksom­heten til nye tider, nye arbeids­prosesser og nye måter å sam­handle på. Hvordan gjøre dette på bære­kraftig måte?

Det er ikke sikkert et kontorlokaler må rives for å gjøres moderne eller tilpasses virksomheten. Ved hjelp av enkle grep vil kombinasjonen av bevaring og modernisering hjelpe både på lommeboken, uttrykket og klimaet.

Det melder Stiftelsen Miljøfyrtårn, som tar opp trenden med at særlig kontorbygg ofte bygges totalt om for å skreddersy lokalene til enhver nye leietaker. I stedet vil man med relativt enkle grep kunne bevare det gamle, gjenbruke og resirkulere materialer, gi ting et malings­strøk, og samtidig se nærmere på både energi­bruk og oppvarmings­metoder.

Valg av renholds­firma kan også spille en rolle, ved at miljø­sertifiserte renholds­firmaer ikke bruker miljø­skadelige kjemikaler, noe som er bra for både de ansatte og miljøet. Mens for eksempel matsvinn i kantinen kan reduseres ved å selge overskudds­mat billig til de ansatte på slutten av arbeidsdagen.

Blant andre tips er å velge kontor­lokaler egnet for å bruke kollektiv­transport eller sykkel til jobben, selge brukt inventar, og leie inn en arkitekt til å se muligheter.

Flere tips hos Miljøfyrtårn: Ti enkle grep for å gjøre kontoret mer bærekraftig

https://www.miljofyrtarn.no/ti-enkle-grep-baerekraftig-kontor/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS