Boligene våre er stort sett ikke bygget for dedikert daglig kontor­arbeid. Derfor virker det underlig at vi nå skal bruke disse fremfor kontorbygg.

Hjemme­jobbing truer neppe kontor­markedet

Eiendoms­investorer er ikke bekymret for at bruken av hjemme­kontor skal redusere kontor­etter­spørselen betydelig.

Publisert

I sin nyeste investor­undersøkelse fra første kvartal 2021 melder bladet Kapital at kontor var det segmentet med høyest andel netto kjøpere (91 prosent). Ingen meldte om at de vil selge.

Både i Norge observerer de stor interesse for kontor­eiendom i de transaksjoner som gjennom­føres. Samtidig er leieprisene stort sett på samme nivå som før pandemien.

Kapital trekker også fram bruken av hjemme­skole, der de fleste ser ut til å ha konkludert med at dette ikke er særlig vellykket for læring. Heller ikke boligene våre er stort sett bygget for dedikert daglig kontor­arbeid. Derfor virker det underlig at vi nå skal bruke disse fremfor kontorbygg.

Et annet aspekt er at selv­bestemmelse er sentralt for motivasjon. Det innebærer at hjemme­kontor må være en frivillig løsning for den ansatte, for ikke å virke demotiverende.

Kilde: Hjemmekontor neppe noen trussel for kontormarkedet

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS