– 15. juni er en internasjonal kampdag som renholdere, vektere og vaktmestere over hele verden markerer, Trine Wiig i NAF.
– 15. juni er en internasjonal kampdag som renholdere, vektere og vaktmestere over hele verden markerer, Trine Wiig i NAF.

Velger protest frem­for kos og kake

– Det er fremdeles ikke så mye å feire i bransjen vår, sier Trine Wiig fra Norsk Arbeidsmands­forbund om den inter­nasjonale renholder­dagen 15. juni.

Publisert

– Hele stillinger er kampsak nr. 1 for Norsk Arbeidsmands­forbund på renholdernes dag. Mange renholdere må ha flere arbeidsgivere for å få full arbeidsdag, forteller forbunds­sekretær Trine Wiig til LO-organet FriFagbevegelse.

For mens den helnorske Renholderens dag, som gjerne avholdes første mandag hver desember, i stor grad er en dag for å hylle renholdere, har den inter­nasjonale renholder­dagen et annet formål:

– Dette er en internasjonal kampdag som renholdere, vektere og vaktmestere over hele verden markerer, Trine Wiig.

– Hvis vi ikke tar oss sammen, er jeg redd det blir en ny kos- og kakedag. Det er fremdeles sånn at det ikke er så mye å feire i bransjen vår, til tross for mye oppmerksomhet og mange skulderklapp under pandemien. Vi har fortsatt et stykke å gå for å få alt på stell, og vi ønsker at dagen skal være renholdernes 1. mai, understreker forbunds­sekretæren.

Les mer om hvorfor renholdere fortsatt har mange kamper å kjempe på linken under.

.

Kilde: Trine vil ha protest foran kos og kake på renholdernes dag: – Det er fremdeles ikke så mye å feire i bransjen vår

https://frifagbevegelse.no/arbeidsmanden/trine-vil-ha-protest-foran-kos-og-kake-pa-renholdernes-dag--det-er-fremdeles-ikke-sa-mye-a-feire-i-bransjen-var-6.158.798147.e7e1440e10

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS