SINTEF-forsker mener et år med pålagt eller anbefalt hjemme­kontor har vært en test for hvor godt bedrifter og organisasjoner er skrudd sammen.

Hjemme­kontor endrer leder­rollen

Korona­viruset har tvunget bedrifter til å endre måten de organiserer arbeids­hverdagen på. Det er lite som tyder på endringene blir reversert etter pandemien, mener forskere ved SINTEF.

Publisert

Det mener iallfall sjefforsker Nils Brede Moe ved SINTEF Digital, som har ledet en forsker­gruppe som har studert dynamikken i team og mellom ledelse og ansatte i fem store nordiske selskap.

– Et av de viktigste funnene er at ledere som evner å gi slipp på kontroll og gjøre seg selv overflødige gjennom såkalt tjenende lederskap, er de som har taklet det siste året klart best. I motsatt ende finner vi de som har fokus på kontroll og formelle prosesser. Denne gruppen har hatt en langt tøffere periode, forklarer Moe.

Moe peker på at det norske arbeidslivet nok er langt mer egalitært, altså at vi har flat struktur og tilstreber likhet, enn i andre land.

– Den høye tilliten mellom ledelse og ansatte gjør at overgangen til utstrakt bruk av hjemmekontor de siste 12 månedene har vært smidig og relativt problemfri.

Han tror ikke vi kommer til å gå tilbake til «normalen»:

– Det er klare positive effekter med økt fleksibilitet og å kunne jobbe hjemmefra i perioder. I samtaler vi har hatt med flere store norske bedrifter er retningen klar: Hybrid­kontoret har kommet for å bli, under­streker Nils Brede Moe.

Kilde: – Hjemmekontor har kommet for å bli – det endrer lederrollen

https://www.sintef.no/siste-nytt/2021/hjemmekontoret-har-kommet-for-a-bli-det-endrer-lederrollen-ifolge-forskere/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS