Det nye programmet skal øke offentlige innkjøperes grunn­kompetanse rundt grønne anskaffelser.

E-læring for grønne anskaffelser

Direktoratet for forvaltning og økonomi­styring har lansert et nytt e-lærings­program som skal gi ansatte i offentlig sektor grunn­leggende kompetanse i grønne anskaffelser.

Publisert

– Grønne anskaffelser er et viktig virkemiddel for å oppnå Norges klima- og miljømål. Vi håper at det nye kurset inspirerer oppdrags­givere til å gjennom­føre egne grønne anskaffelser. Programmet har mange gode eksempler fra offentlige innkjøpere, sier avdelings­direktør Marit Holter-Sørensen hos DFØ.

Målgruppen for e-lærings­programmet er innkjøpere, prosjekt­ledere og klima- og miljø­rådgivere i offentlig sektor. Kurset er bygd opp av moduler som du kan ta enkeltvis hvis du kun ønsker å lære om ett tema. Kurset kan brukes i intern opplæring eller som en del av et kurstilbud. Når du har tatt alle modulene vil du få et kursbevis.

I juni kommer to nye moduler: «Bruk av miljø­merker, miljø­vare­deklarasjoner og miljø­ledelses­system» og «I hvilke anskaffelser bør du tenke på klima- og miljø».

E-læringsprogrammet finner du på Læringsplattformen. Kurset tar cirka 45 minutter.

Les også veilederen Kom i gang med grønne anskaffelser

Kilde: Nytt e-læringsprogram skal hjelpe deg i gang med grønne anskaffelser

https://www.anskaffelser.no/nyhet/2021/03/nytt-e-laeringsprogram-skal-hjelpe-deg-i-gang-med-gronne-anskaffelser

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS