Renholdet i Forsvaret ble utført av renholdere ansatt i staten v/Forsvarsbygg (bildet) inntil det ble konkurranse­utsatt i 2015.

Valgløfte: Forsvars-renholdere skal tilbake i staten

Under valg­kamper loves det gjerne mer enn selv jule­nissen kan oppfylle, men det hører til sjelden­hetene at løftene omfatter renholdere.

Publisert

Oppdatert 20/8-21: Dagens kontrakt med Forsvaret er delt mellom ISS og Toma. Det er altså ikke Toma som har kontrakten alene, slik det opprinnelig fremkom i siste avsnitt.

.

– Vi vil gjennomføre en virksomhets­overdragelse av renholdet tilbake til Forsvaret. Det vil innebære at de som jobber med renhold i dag skal få Forsvaret som arbeids­giver, sier Anniken Huitfeldt (Ap) til LO-organet FriFagbevegelse.

Marte Mjøs Persen (Ap) og Huitfeldt mener konkurranse­utsettingen både skaper dårlig renhold og er en sikkerhets­risiko.

Høyre, derimot, mener innsparingen styrker den operative virksomheten. Hårek Elvenes, som er utenriks- og forsvars­politiker for Høyre på Stortinget, mener det vil koste 100 millioner kroner årlig å ta renholdet tilbake til Forsvaret.

I følge FriFagbevegelse lover alle de tre rødgrønne partiene at i løpet av de første 100 dagene etter at en eventuell ny regjering er på plass, skal prosessen med å ta renholdet tilbake til Forsvaret starte.

Dagens kontrakt med Forsvaret er delt mellom ISS og Toma, etter at ISS hadde kontrakten alene i de første årene. Oppdraget går på anbud og gjelder for fire år.

Kilde: Renholderne i Forsvaret skal være fast ansatte i staten, mener de rødgrønne

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS