Roboten skal blant annet kunne vaske og desinfisere.

Nå kommer do-boten

Men neppe til et sted nær deg, i første omgang, da selskapet Somatic vil begynne med å lease ut do-roboten i USA.

Publisert

Det New York-baserte oppstartsselskapet satser ambisiøst på å bli kvitt en av de dårligst likte oppgavene blant renholdere.

Deres nye robot ble fremvist under et arrangement for kunstig intelligens, melder det amerikanske renholdsbladet CleanLink.

Daglig leder i Somatic, Michael Level, sier at roboten er inspirert etter årelang erfaring i hans bestefars restaurant, der Level måtte jobbe seg oppover i hierarkiet ved først å begynne med å vaske toalettrommene.

Fordi alle amerikanske toalettrom bygget etter 1994 skal tilfredsstille visse krav til universell utforming, og mesteparten av inventaret er boltet fast permanent, er det enklere for en robot å lære seg oppgavene.

Renholderen må først vise i et dataverktøy hva roboten skal gjøre. Roboten skal kunne vaske, desinfisere, støvsuge og lufttørke. Den skal på egen hånd kunne fylle opp igjen med kjemikalier.

Selskapet satser som nevnt på å lease den ut, til flyplasser, kasinoer, kontorbygg og andre bygg med store toalettrom. De reklamerer med en månedspris på 1000 dollar for arbeidsskift på 8 timer om dagen og 40 timer i uken, i en forsøksfase.

Så vil tiden vise hvordan selskapet klarer å håndtere eventuelle barnesykdommer, slik flere andre robotprodusenter har opplevd, og om de vil ende opp med en kommersiell suksess. Satsningen gir i det minste en pekepinn på hva det jobbes med fremover.

Kilde: Startup Introduces VR-Enabled Restroom Cleaning Robot

https://www.cleanlink.com/news/article/Startup-Introduces-VR-Enabled-Restroom-Cleaning-Robot--25252

Somatics hjemmeside:

http://getsomatic.com/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS