Sodexo har nå tatt i bruk støvsuger­roboten Whiz i DNBs lokaler. (Ill.foto fra SoftBank Robotics)

Først i Norge med Whiz

Sodexo er først i landet med å ta i bruk Whiz' profe­sjonelle renholds­robot.

Publisert

Før jul begynte Sodexo sitt pilot­prosjekt med renholds­robot på DNB, skriver Sodexo sin nettside.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Målet med å ta inn roboten er å heve kvaliteten på renholdet ytterlige. Derfor er vi nå først i Norge til å ta i bruk denne type roboten som er spesielt tilpasset kontorer og større lokaler, sier Christian Pottmeyer, Site Manager for Sodexo på DNB.

– Den skal gå kontinuerlig gjennom hele dagen i arbeids­tiden, og vil i første omgang dekke større lokaler, sier Pottmeyer.

Innovasjonspris

Å støvsuge gulvene er enkelt for renholds­roboten, som dekker 500 kvadrat­meter per time. Siden den kan støvsuge kontinuerlig, blir det generelt mindre støv i lokalene. Den lærer seg ruta automatisk etter at en ansatt har vist hvor den skal kjøre.

– Whiz er en helt annen type renholds­robot enn vanlige robot­støvsugere laget for hjemme­husholdninger. Dette er den aller nyeste teknologien fra Japan og roboten vant en innovasjons­pris i 2019, sier konsept­utvikler og salgssjef Kenneth Arntzen i Boss Europe a.s, som har hatt tett dialog med Sodexo underveis i prosessen.

Optimaliserer renholdet

Den intelligente roboten er nøyaktig, lett håndterbar, kommer enkelt til og gir tilbake­meldinger hvis noe er galt. Den viser hvordan, når og hvor rengjøringen ble utført.

Men fortsatt trengs menneskene, forsikrer Pottmeyer.

– Det finnes mange oppgaver roboten kan gjøre selv, men vi trenger fortsatt ansatte som administrerer og passer på. En robot klarer for eksempel ikke å åpne døra til et møterom og gå ut igjen. Men til andre oppgaver vil den være svært effektiv og tids­besparende, sier Pottmeyer.

Kilde: Først i Norge med profesjonell renholdsrobot
https://no.sodexo.com/home/aktuelt/nyheter/newsListArea/nyheter/frst-i-norge-med-profesjonell-re.html

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Mer om Whiz

  • Størrelse 47x45x65 cm
  • Vekt 30 kg
  • Batteritid inntil 3 t inkl. byttebatteri
  • Støvpose 4,0 liter
  • Selvkjøring fra BrainCorp.
  • Maks.fart 1,8 km/t
  • Teoretisk kapasitet 460-560 kvm/t
  • Støynivå 62 dB i normalmodus

(Tall fra SoftBank Robotics' nettside for USA)

Powered by Labrador CMS