Bane NOR intensiverer nå renholdet på norske jernbane­stasjoner. Her fra Bergen.

Bane NOR: Starter smitte­vern­tiltak på stasjonene

Fra og med i dag intensiverer Bane NOR renholdet på norske jernbane­stasjoner.

Renholdsnytt har spurt ulike norske virksom­heter i ulike bransjer, der en felles­nevner er at mange mennesker ferdes, om de har iverksatt ekstra renhold for å begrense spredningen av det nye korona­viruset.

Hyppig berørte flater

I hverdagen støter vi på mange gjen­stander som berøres hyppig og av mange mennesker.

Eksempler er dør­vridere, vann­kraner, trykk­skjermer, bank­terminaler, billett­automater, handle­vogner, heis­knapper, håndtak på buss og tog, rekkverk, hånd­løpere langs rulle­trapper, fjern­kontroller og annet.

I følge Folkehelse­instituttet kan det nye korona­viruset over­føres mellom mennesker blant annet ved at viruset har blitt overført til inventar / gjenstander gjennom nys / host eller ved at den syke eller andre har hatt viruset på hendene, og andre kommer i kontakt med gjen­standen.

Godt renhold av slike gjen­stander kan dermed bidra til å begrense spredningen av viruset

Bakgrunnen er at mange virksom­heter på sine nett­sider gir råd om hvordan deres kunder bør forholde seg, mens det er få som beskriver hva de selv gjør for å begrense smitte – sett fra et rengjørings­ståsted.

Vi tror selvsagt ikke at virksom­hetene ligger på latsiden med renholdet, og utfordret dem til å beskrive sine tiltak.

Her er svar fra Kristin Paus, kommunikasjons­direktør i Bane NOR Eiendom:

Fra og med i dag intensiverer Bane NOR renholdet på norske jernbane­stasjoner. Også korona­informasjonen som tidligere er gjort tilgjengelig for de reisende på stasjonene, blir oppdatert.

- Vi har bedt våre renholdere om å intensivere renholdet på stasjonene, særlig på områder som berøres hyppig av de tog­reisende, slik som hånd­løpere på rulle­trapper, rulle­bånd og trapper, heis­knapper, arm­lener på stoler i vente­rom og selv­sagt offentlige toaletter, forteller direktør for stasjoner Knut Ø. Ruud Johansen i bane NOR Eiendom.

Bane NOR Eiendom tar også kontakt med sine leie­takere som driver utadrettet virksomhet på stasjoner, og oppfordrer dem til å ta de nødvendige forhånds­regler og følge anbefalingene fra helse­myndighetene.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS