Eksempler på bruk av C-Stop.
Eksempler på bruk av C-Stop.

Gratis 3D-print mot virus­spredning

Norske Miko Plast har utviklet et 3D-printet verktøy for å redusere smitte. Du må printe ut verktøyet selv, men 3D-filene er gratis tilgjengelige.

Som et bidrag i dugnaden for å stoppe koronaviruset har vi i Miko Plast utviklet et 3D-printet verktøy for å redusere spredningen, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi kaller verktøyet C-Stop og har gjort 3D-filene tilgjengelig for gratis nedlastning på nettsiden vår, så alle med tilgang til en 3D-printer kan printe sitt eget verktøy.

– Vi stilte oss selv spørsmålet: hva kan vi gjøre for å begrense spredningen? Vi er hverken leger eller produsenter av antibac, men plast og produktutvikling, det kan

Eksempler på bruk av C-Stop.
Eksempler på bruk av C-Stop.

Kan bidra mot kontaktsmitte

I følge FHI er indirekte smitte en av de tre måtene koronaviruset smitter på, og det blir dermed en konstant smitterisiko for alle som må bevege seg ut av eget hjem. Spesielt dørhåndtak, låser, såpedispensere, vasker og alle andre knapper og håndtak som vi omgir oss med, er en stadig tilbakevendende smitteutfordring.

Skulle være lite

Derfor har vi i Miko Plast designet C-Stop (Corona-Stop). Et enkelt, men effektivt verktøy for å unngå indirekte smitte og for å unngå å smitte andre. Viktige designkriterier var at verktøyet er lite nok til at man enkelt får det med seg i lommen og at det er lett å rengjøre, f.eks. samtidig som man vasker hendene. Det siste er svært viktig for å unngå at verktøyet ikke blir en smittekilde i seg selv.

Eksempler på bruk av C-Stop.
Eksempler på bruk av C-Stop.

Rask utvikling

Siden det haster å få stoppet spredningen av koronaviruset, er det begrenset hvor mye tid man kan bruke på selve produktutviklingen. Men vi har brukt C-Stop selv de siste dagene og synes det fungerer bra! Se bildene for hvordan vi tenker at man kan bruke C-Stop i hverdagen.

Vi har designet C-Stop som et lite bidrag i en stor dugnad og deler designfilene gratis på nettsiden vår: ( www.miko-plast.no/aktuelt/ ). Vi har valgt å skrive ut C-Stop i en PLA, som er produsert av organiske og fornybare kilder.

Eksempler på bruk av C-Stop.
Eksempler på bruk av C-Stop.

.

Eksempler på bruk av C-Stop.
Eksempler på bruk av C-Stop.

.

Miko Plast skriver ellers at de oppfordrer alle til å følge FHI sine 8 steg for å forebygge smitte: https://www.fhi.no/publ/plakat/koronavirus—-8-steg-for-a-forebygge-smitte/

Kilde: C-Stop by Miko Plast, 3D-printet verktøy for å redusere spredningen av Corona-viruset. Gratis fil for nedlastning.

https://www.miko-plast.no/2020/03/24/c-stop-by-miko-plast-3d-printet-verktoy-for-a-redusere-spredningen-av-corona-viruset-gratis-fil-for-nedlastning/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS