Undersøkelsen ble gjennomført i flere europeiske land i april 2020.
Undersøkelsen ble gjennomført i flere europeiske land i april 2020.

Folk vil ikke bruke luft­tørkere på offentlige toaletter

I en internasjonal undersøkelse kommer det fram at 43 prosent føler seg utrygge på toaletter utstyrt med kun lufttørkere.

Publisert

Covid-19 har skapt en økende bevissthet rundt helserisikoen folk er utsatt for i det offentlige rom, skriver Tork i en pressemelding.

Ifølge en ny undersøkelse utført for Tork svarer nesten 7 av 10 at det føles mindre sikkert å benytte fasiliteter med uhygieniske forhold nå enn før pandemien.

Over 4000 svar

Den internasjonale undersøkelsen ble utført i fire europeiske land, og tok for seg effekten Covid-19 har hatt på folks holdninger til offentlig hygiene. Noen funn:

  • 80 prosent mener det er kritisk for samfunnets sikkerhet at man opprettholder en høy hygienestandard på offentlige toaletter.
  • 3 av 4 ønsker at flere fasiliteter skal tilby papirhåndklær som et alternativ til lufttørkere.
  • 37 prosent har fått en økt preferanse for papirhåndklær sammenlignet med før pandemien. De vanligste årsakene til dette er, ifølge undersøkelsen, en oppfatning om at papirhåndklær er mer hygieniske (80 prosent), tørker hendene raskere (42 prosent) og sprer mindre bakterier i luften (39 prosent).
  • Halvparten av de spurte svarte at det er mindre sannsynlig at de besøker fasiliteter som ikke tilbyr papirhåndklær som et tørkealternativ.
  • 80 prosent forventer at offentlige toaletter har et tryggere hygienemiljø nå enn før virusutbruddet.
Friksjonen fra å tørke hender med tørkepapir hjelper til med å fjerne flere bakterier enn andre tørkealternativer.
Friksjonen fra å tørke hender med tørkepapir hjelper til med å fjerne flere bakterier enn andre tørkealternativer.

Må få folk til å føle seg trygge

I pressemeldingen fra Tork fremkommer det også at lufttørkere, i motsetning til papirhåndklær, produserer flere luftbårne dråper (ref. 1), noe som øker risikoen for bakteriespredning i luften. Friksjonen fra å tørke hender med tørkepapir hjelper også til med å fjerne flere bakterier enn andre tørkealternativer (ref. 2).

– Undersøkelsen viser at det må være øverste prioritet for driftsledere å tilby løsninger som får folk til å føle seg trygge når de besøker offentlige toaletter, spesielt om de ønsker at de skal komme tilbake. Kostnadene ved ikke å adressere disse bekymringene blir rett og slett for høye, sier Alberto Cajiga, VP Marketing i Essity Professional Hygiene.

Ref. 1: Kilde: Margas E. et al, J Applied Microbiol, 2013

Ref. 2: Kilde: Todd, J Food Prot, 2010

Kilde: pressemelding fra Tork

Undersøkelsen ble utført av United Minds i samarbeid med CINT ved bruk av nettpaneler. Data ble samlet inn mellom 8. og 13. april 2020 i fire europeiske markeder: Tyskland, Frankrike, Spania og Sverige med totalt 4035 respondenter.

.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS