Busser er blant det som må rengjøres mange ganger daglig, mener Aspel, bransjeforening for kontraktsrenhold i Spania. Bildet er tilfeldig valgt av illustrasjonshensyn og viser kollektivtrafikk i Bilbao i Spania.

Oppgitt over renhold i Spania

Den spanske renholds­bransje­foreningen Aspel er for­tørnet over mangelen på renhold i offentlig transport.

Aspel kritiserer mangelen på renholds- og desinfeksjonsrutiner på flyplasser, tog- og busstasjoner, skriver renholdsbladet ECJ.

Dette øker risikoen for spredning av koronavirus, mener foreningen, som organiserer renholdsbedrifter. Aspels president Juan Díez de los Ríos uttrykker det slik:

– Renholdet som utføres på tog, busser og fly er utilstrekkelig ut fra den sammenhengen vi befinner oss i etter pandemien Covid-19.

Han oppfordrer lokale myndigheter til å agere umiddelbart for å redusere risikoen for smitte mellom de reisende.

– Hver eneste fase under en tog- eller flyreise må omfattes av maksimalt med renhold og desinfisering. Det er åpenbart ikke tilstrekkelig at desinfisering utføres kun én gang om dagen, når det ikke rengjøres etter passasjebytte, mener han.

Kilde: Spanish cleaning association condemns lack of cleaning frequency on public transport

http://www.europeancleaningjournal.com/magazine/web-articles/latest-news/spanish-cleaning-association-condemns-lack-of-cleaning-frequency-on-public-transport

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS