Middelet gir en hinne som skal hindre virus i å feste seg de neste seks måneder.

Hinne mot virus

I Stor­britannia har Mitie lansert en rengjørings­tjeneste som skal kunne fjerne Covid-19-viruset fra flater i seks måneder.

Produktet heter Citrox Protect og skal inneholde en ikke-giftig blanding av silisiumdioksid og Citrox, et antivirus-middel ekstrahert fra sitrusfrukter. Uavhengige vitenskapelige tester skal ha påvist at produktet er i stand til å fjerne viruset SARS-CoV-2, skriver bladet Cleaning Hygiene Today.

Stoffet skal kunne fjerne 99,9998 prosent av alle kjente virus og bakterier, inkludert det som gir Covid-19. Virkemåten er at silisiumdioksidet danner en naturlig hinne som forhindrer virus og bakterier i å feste seg til flaten. Ethvert virus og enhver bakterie som lander på flaten, skal drepes av Citrox. Stoffet er egnet for ikke-absorberende flater.

Produktet lages i Storbritannia og Tyskland av selskapet Citrox Biosciences Ltd. I Storbritannia skal Mitie være det eneste FM-selskapet som selger dette produktet.

Produktet inneholder 80-100% 2-propanol og er derfor sterkt antennelig. Det skal påføres av opplærte bioteknikere som en del av en profesjonell sanering. Etter behandling er flaten tørr nok til å berøres etter noen minutter, og fullt herdet innen 24 timer.

Kilder:

Mitie launches UK’s first cleaning service “proven” to kill Covid-19

http://chtmag.com/mitie-launches-uks-first-cleaning-service-proven-to-kill-covid-19/

Citrox Protect

https://inscx.com/shop/product/citrox-protect-500ml-anti-pathogen-barrier-coating-90-sqm-coverage-long-lasting-6-12-months/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS