Det bør ideelt sett skylles ned daglig i toaletter og urinaler.

Gjenåpning: Toaletter kan gi trøbbel

Toaletter og vannlåser som ikke har vært i bruk på en stund, kan skape trøbbel når lokalene tas i bruk igjen.

Publisert

Når byggeiere og FM-ansvarlige kommer inn i lokaler som har vært nedstengt i flere uker, kan de bli møtt av kloakklukt fra avløpene og tegn til flekker og bakterier.

Det advarer Paul Wonnacott gjennom bladet ECJ. Han er adm.dir. for Vectair Systems, leverandør av blant annet toalettutstyr.

Han poengterer at avløp må gjennomskylles med jevne mellomrom. Ellers kan det over tid bygge seg opp urinsyre, som er et biprodukt av urin. Urinsyren blir først til en seig masse, og får etter hvert en sement-liknende struktur. Det kan i verste fall kan blokkere avløpsrør.

Et annet problem er bakterievekst i stillestående vann i rør som ikke brukes. Den kan skape flekker på overflater og rundt toalettskålen. Det kan også tiltrekke seg insekter og dyr.

Tilbakeslag og søl kan ha trukket ned i gulvplater eller mellom fliser.

Wonnacut anbefaler at det ideelt bør skylles ned i toaletter og urinaler daglig. Ved gjenåpning av lokaler bør det foretas dyprenhold i toalettrommet.

Kilder:

Toalettproblem efter lockdown

https://www.cleannet.se/article/view/722792/toalettproblem_efter_lockdown

The post-lockdown washroom

http://www.europeancleaningjournal.com/magazine/web-articles/latest-news/the-postlockdown-washroom-2

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS