Lønnsoppgjøret er utsatt til høsten.

Lønnsoppgjøret i gang

8. desember startet lønns­oppgjøret for renholdere som er ansatt i private renholds­bedrifter, to og en halv måned etter den opprinnelige datoen som var satt.

Publisert

Tirsdag 8. desember klokken 11, satt Norsk Arbeidsmands­forbund og NHO Service og Handel seg til forhandlings­bordet, for å bli enige om ny overens­komst for renholds­bedrifter. Det melder LO-organet FriFagbevegelse.

Utsatt pga. 11 ukers vekterstreik

Oppgjøret ble først utsatt fra forsommeren til høsten pga. pandemien. Så skulle renholderne ha begynt sine forhandlinger 23. september, men disse ble utsatt i påvente av at vekter­streiken skulle bli ferdig. Det er normal prosedyre at for­handlinger med en motpart Arbeidsmands­forbundet er i konflikt med, utsettes.

Norsk Arbeidsmands­forbund har over 4500 medlemmer på overens­komsten.

Kan bli et tøft oppgjør

FriFagbevegelse melder at det særlig er to ting som er viktige for renholderne å få gjennom under årets forhandlinger:

  • Alle renholdere skal ha betalt for all reisetid mens de er på jobb.
  • Alle utgifter de har i forbindelse med reise når de er på jobb, som for eksempel parkerings­utgifter og kilometer­godtgjørelse, skal betales av arbeidsgiver.

Kilder:

Renholderne krever betalt for all reisetid og reiseutgifter

https://frifagbevegelse.no/arbeidsmanden/renholderne-krever-betalt-for-all-reisetid-og-reiseutgifter-6.158.750890.079e38fa7e

Lønnsforhandlinger for renholdere 8.-9. desember

https://arbeidsmandsforbundet.no/lonnsforhandlinger-for-renholdere-8-9-desember/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS