Coor-kantiner skal benyttes som test­arenaer i en tidlig fase av utvik­lingen av ny og bære­kraftig mat.

Coor får offentlig støtte til bærekraft

Sammen med Nofima, Foodback, Hoff, Orkla og Æra har Coor fått inn­vilget støtte på 12 MNOK fra Norges Forsknings­råd til bære­krafts­prosjektet Food (r)evolution.

Publisert

Coor vil være hovedansvarlig for prosjektet, som skal pågå frem til 2024. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Rundt 1,1 millioner lunsjer spises i kantiner i Norge hver dag, og gjestene er i stor grad villige til å forsøke nye produkter. Kantinen er derfor en spesielt egnet arena for å servere nye og bedre lunsjmåltider som også er bra for miljøet. Food (r)evolution skal benytte kantiner som innovasjons­arena og endrings­pådriver for bærekraftige matvaner.

Det settes opp en prosess der Hoff og Orkla kan bruke Coors kantiner som testarenaer i en tidlig fase av utviklingen av nye, bærekraftige produkter og få data og innsikter på hvordan produktene tas imot før de tar beslutning om å slippe dem i markedet.

-Dette er en kjempe­spennende mulighet for Coor der vi kan bidra til økt tilgang til bærekraftig mat for forbrukerne. Det er utrolig gøy å se hva vi kan få til ved å jobbe på tvers av verdikjeden med andre bransjeaktører. Det er også verdifullt for oss å få mulighet til å servere enda flere bærekraftige produkter i kantinene våre, sier Christian Dahl, Innovation Manager i Coor.

Dataene samles blant annet inn gjennom Foodback, et digitalt system for tilbakemeldinger, mens forsknings­institusjonen Nofima skal analysere dataene før de blir overlevert til matprodusentene.

Kilde: Offentlig støtte innvilget til bærekraftsprosjekt

https://www.coor.no/presserom/pressemeldinger/2020/offentlig-stotte-innvilget-til-barekraftsprosjekt/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS