I en tid der de fleste renholdere oppfatter bruk av sprayflasker som både unødvendig til de fleste formål, og uønsket pga. astma- og allergiproblematikk, setter Vaskehjelp.no blant annet som krav at kundene må stille med kjøkkenspray.

Irritert på stats­støttet vaskeapp

Vaskehjelp.no vil føre til at renholdere som jobber for private, vil underby hverandre på pris, mener Fagforbundet i Trøndelag.

Publisert

De reagerer på at det statlige selskapet Investinor og trønderske investorer satser på en app der meningen er at renholdere må underby hverandre for å få oppdrag. Det skriver LO-organet FriFagbevegelse.

Her kan renholdere, som er selvstendig næringsdrivende, få tilgang på en kundebase av privatkunder. Renholderne setter egen timepris, og når og hvor de vil jobbe, og de blir selv ansvarlig for arbeidet som utføres, skriver FriFagbevegelse.

Nettstedet Vaskehjelp.no skriver på sin hjemmeside at «kunden stiller med nødvendig utstyr for oppdraget». Her listes blant annet opp universalspray, kjøkkenspray og baderomsspray, og Fagforbundet er kritiske til at kunden må stille med slikt utstyr, med tanke på astma og allergi.

Kilde: Statlig støttet app setter sinnene i kok: Renholderne må konkurrere på pris og trynefaktor

https://frifagbevegelse.no/nyheter/statlig-stottet-app-setter-sinnene-i-kok-renholderne-ma-konkurrere-pa-pris-og-trynefaktor-6.158.737017.a59c074711

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS