Sprayen skal etterlate seg et syntetisk protein-lag. Når et virus lander på overflaten, kleber det seg til proteinet og blir deaktivert, ifølge produsenten.

Ekstra­beskyt­telse i ansikts­masker

I Stor­britannia har et firma begynt å levere en spray som skal gi et ekstra beskyt­tende lag i ansikts­masker.

Publisert

Selskapet Salicin utviklet Face Mask Sanitiser for flere år siden for det nasjonale britiske helsevesenet NHS, melder renholdsbladet ECJ.

Ettersom bruken av ansiktsmasker har steget på grunn av pandemien, har sprayen gjenoppstått og blitt testet ved Hospital Infection Research Laboratory i Birmingham.

På produsentens nettside står å lese at vannet i sprayen skal fordampe fort og etterlate seg et syntetisk protein-lag på tykkelse med molekyler. Laget hevdes å være usynlig og godt festet til masken.

Når et virus lander på overflaten, kleber det seg til proteinet og blir deaktivert. Bæreren av masken vil verken inhalere virus eller det syntetiske proteinet, og laget skal også stoppe dråper fra å spre seg utover. På ubehandlede masker vil viruset fortsatt kunne overleve. Sier produsenten.

Produktet skal være testet i en såkalt kvantitativ suspensjonstest (EN 1276) ved Hospital Infection Research Laboratory i Birmingham. Under rene og skitne forhold skal det ha oppnådd en 99,999 prosent reduksjon av de testede organismene (nøyaktig hvilke sier ikke produsenten noe om).

Kilder:

Birmingham chemist creates alcohol-free face mask sanitising spray

http://www.europeancleaningjournal.com/magazine/web-articles/latest-news/birmingham-chemist-creates-alcoholfree-face-mask-sanitising-spray

Face Mask Sanitiser

https://www.salicin.co.uk/product/face-mask-sanitiser/

CEN/TC 216 - Chemical disinfectants and antiseptics

https://standards.cen.eu/dyn/www/f?p=204:110:0::::FSP_PROJECT,FSP_ORG_ID:62654,6197&cs=1D7957AD092EA789191C14B3C55AC20EE

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS