Nesten 5000 svenske arbeidstakere er innrapportert til det svenske arbeidstilsynet, som mener de er blitt smittet på jobben og har tatt skade av det. 21 av disse er renholdere.

Få renholdere med korona-skade

Blant nærmere 5000 meldinger til det svenske Arbets­miljö­verket er helse­personell kraftig over­representert. Renholdere synes knapt i statistikken.

Publisert

Det svenske arbeidstilsynet har laget statistikk over hvor mange som anser seg smittet på jobben og har tatt skade av det, melder det svenske renholdsbladet Rent & Facility Nordic.

Verst rammet er hjelpeassistenter (personer som ofte utfører en jobb tilsvarende helsefagarbeidere, men som ikke nødvendigvis har en formell utdannelse) med 2101 ansatte. Deretter følger sykepleiere med nesten 1400 og nesten 800 som jobber med hjemmehjelp, som personlig assistent og lignende.

21 av de innmeldte er renholdere.

Kilde: Få städare i coronastatistik

https://www.cleannet.se/article/view/738358/fa_stadare_i_coronastatistik

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS