Rujira Coles og hennes medarbeidere satser på kvarterslange Teams-møter hele uken. Her ses hun under Renholderens dag i Buskerud fylkeskommune i 2018.

Støre hedret Vikens renholdere

I mangel av å kunne avholde fysiske samlinger under Renholderens dag, har Viken fylkes­kommune satset på Teams-møter hele uken. I dag fikk de «besøk» av Jonas Gahr Støre.

Publisert

Rujira Coles, seksjonsleder for Renholds­seksjonen i Viken eiendom, skriver at fylkes­kommunen har pleid å ha fysiske samlinger med messer og foredrag. Nå med Covid-19 er ikke dette mulig.

For likevel å kunne gjøre stas på deres dyktige renholdere som yter sitt beste hver eneste dag – og som siden mars har hatt en utrolig stor belastning for å holde smitte borte – har de derfor innkalt alle til Teams-møter hver dag, mandag til og med fredag til uka.

– En overraskelses-person vil komme innom på Teams hver dag, sende en hilsen og rose renholderne som står opp og gjør kanskje den aller aller viktigste jobben hver eneste dag, skriver hun.

Først ut har vært Arbeider­partiets leder Jonas Gahr Støre, som gjerne ville være med og rose renholds­arbeiderne og uttrykke anerkjennelse for jobben de gjør.

– Han deltok fra hjemmekontor og kunne fortelle at «her er det mitt eget renhold som gjelder, og det holder ikke samme nivå som jobben dere gjør».

Støre la vekt på at koronakrisen hadde vært en vekker for alle. Den har for alvor vist hvor viktig det er å ha kritisk personell på jobb, og at renholderne er del av denne gruppen. I år har vi for alvor fått øynene opp for at renholdsjobben ikke gjør seg selv, men at den er et håndverk som krever profesjonell holdning.

Jonas Gahr Støre avsluttet med en stor takk og med å heie på renholderne. På sin Facebook-side har han lagt ut et innlegg fra møtet.

Renholdslederne i Viken gjennomfører digitale møter med alle 400 renholderne på 58 skoler i fylket. Møtene startes kl. 08.30 og varer 15 minutter.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS