Har du ikke vasket hendene skikkelig, vil lufta fra tørkerne spre mikroorganismer ut i rommet, opplyser forskeren. Figuren er en ren illustrasjon av lufttørkere.

Smitte­vern­forsker vil forby luft­tørkere

Lufttørkere er en smitte­spreder i sær­klasse, mener Jörn Klein ved Univer­sitetet i Sørøst-Norge.

Publisert

Hvis man ikke har vaska hendene ordentlig, og de er smitta med SARS-CoV-2 eller andre sykdomsfremkallende mikroorganismer, vil lufta fra tørkerne spre disse partiklene ut i rommet, melder NRK Vestfold og Telemark.

– Lufttørkerne sprer små luftpartikler, og mikroorganismer som gir COVID-19 kan stå i lufta i lang tid. Disse kan du da puste direkte ned i luftveiene, sier Klein, førsteamanuensis i mikrobiologi, epidemiologi og smittevern ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Kilde: Smittevernforsker vil forby lufttørkere: – Et under at de fremdeles er i bruk

https://www.nrk.no/vestfoldogtelemark/smittevernforsker-vil-forby-lufttorkere_-_-et-under-at-de-fremdeles-er-i-bruk-1.14998061

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS