Bue for utvendig desinfisering av kjøretøy.
Bue for utvendig desinfisering av kjøretøy.

Desinfiserende bilvask

Det spanske selskapet Istobal produ­serer til vanlig utstyr til bil­vaske­haller, men har snudd seg rundt og laget desin­fi­serings­buer for så vel biler som påkledd vernetøy.

Publisert

Buen kan for eksempel desinfisere ambulanser utvendig, eller inngangspartier. Det hele skal ta kun 15 sekunder. Istobal brukte bare to uker på å utvikle maskinen, som er basert på deres erfaring med å påføre kjemikalier ved bilvask. Den skal ha en kapasitet til å ta rundt 1000 kjøretøy utvendig pr. dag.

En litt mindre variant er to meter høy og har åtte dyser. Denne er egnet til å desinfisere verneutstyr /vernetøy som brukes av helsepersonell, sikkerhetspersonell og personer som driver utrykningskjøring. Den skal ha kapasitet til mer enn 4000 personer om dagen.

De første buene er i drift i byer som Madrid og Valencia.

Desinfiseringsbue for personlig verneutstyr.
Desinfiseringsbue for personlig verneutstyr.

Kilder:

1. Desinfektionsbåge installerad i Madrid

https://www.cleannet.se/article/view/714316/desinfektionsbage_installerad_i_madrid

2. ISTOBAL develops arches for the disinfection of PPE and the exterior of vehicles in its fight against COVID-19

https://int.istobal.com/blog/istobal-develops-arches-for-the-disinfection-of-ppe-and-the-exterior-of-vehicles-in-its-fight-against-covid-19/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS