Skummet på føres med en skumpistol. Deretter skal det virke et visst antall minutter, før fasaden skylles grundig.

Vask boligen med skum­pistol

Har du lite å gjøre på hjemme­bane i påsken, kan fasade­vask være et tids­fordriv – ved hjelp av skum & avskylling.

Publisert

Våren er i anmarsj, og vårsolen skinner ubarmhjertig på skitne fasader. Det er på tide å vaske! Fasadevasken forbindes gjerne med klatring i stige, skuring med langkost og mye styr. Vårens nyhet er en skumvask som legges på med skumpistol og høytrykksvasker. Dette gjør oppgaven både effektiv og morsom. Ifallfall om vi skal tro en pressemelding fra Krefting & Co AS.

De skriver at skumvask til hus blandes i en skumpistolen etter anvisning på flasken, og legges nedenfra og opp på husveggen. Det er såpen Stabil skumvask som brukes. En skumpistol har god rekkevidde, så stort sett er ikke stige nødvendig. Skummet er tykt, og henger godt, slik at den trekker godt inn og får virke i dybden. La skummet virke som anvist, og skyll deretter fasaden grundig, sier pressemeldingen.

Det er allment kjent at fasaden bør vaskes minst en gang hvert år, og ikke bare når man skal male. Det forlenger levetiden på overflatebehandlingen, og forebygger oppbygging av sopp og grønske. Er fasaden svært møkkete, eller har mye grønske og sopp allerede, kan det være behov for å bearbeide veggen med kost etter at skumvasken er lagt.

Mange har en skumpistol for bruk til bilen, denne kan også brukes til skumvask for hus. Ellers er skumpistol å få kjøpt hos bl.a. bilrekvisitabutikker, faghandelkjeder og byggevarehus.

Kilde: Enklere blir det ikke å ta fasadevasken! (pressemelding laget av IFI.no for Krefting, der du også finner video og mer info)

https://www.ifi.no/rask-og-effektiv-utvendig-husvask

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS