Eksempel på falsk faktura.
Eksempel på falsk faktura.

NHO advarer mot faktura­svindel

Falske fakturaer og nett­svindel øker under korona­krisen. Kriminelle lager falske fakturaer knyttet til produkter og tjenester som nå er særlig etter­spurt, som for eksempel antibac.

Publisert

– Det er viktig å sikre gode fakturarutiner slik at man er sikker på at fakturaer som mottas er reelle og knyttet til konkrete bestillinger og oppdrag, sier Runar Karlsen, direktør for Sikkerhet og Beredskap i NHO Service og Handel.

NHO Service og Handel organiserer som kjent ikke bare renholds- og FM-bedrifter, men blant annet også bedrifter i sikkerhetsbransjen.

En av deres medlemsbedrifter, som har lang erfaring med å håndtere faktura-kriminelle, er Skan Kontroll. På bedriftens nettside finner du følgende advarsel: Det belgiskregistrerte firmaet FACILITY PEOPLE sender i disse dager ut fiktive fakturaer på varer du ikke har bestilt. Fakturaen pålydende 2 614 € (ca. kr. 33.908,-) er for Antibac og førstehjelpskofferter.

Kilde: Slik ungår du å bli lurt av faktura-svindlere

https://www.nhosh.no/bransjer/sikkerhet-og-beredskap/nyheter-sikkerhet/2020/slik-ungar-du-a-bli-lurt-av-faktura-svindlere/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS