LO-forbundene advarer om at mangelen på tilsyn og rause kompensasjons­ordninger er en en dårlig kombinasjon.

Frykter økende kriminalitet i arbeidslivet

Flere LO-forbund er kritiske til at Arbeids­tilsynet har fått beskjed om å holde seg hjemme under korona­krisen.

Publisert

Kriminelle vil la seg friste til å utnytte rause kompensasjonsordninger når Arbeidstilsynet har fått beskjed om å holde seg hjemme, sier Fellesforbundet og NTL til FriFagbevegelse.

Inspektørene i Arbeidstilsynet har i flere uker latt være å gå på fysiske tilsyn på arbeidsplasser for å unngå koronasmitte. 11. mars ble alle ansatte bedt om å ha hjemmekontor. Samtlige tilsyn, utenom de helt nødvendige, ble avlyst, skriver tilsynet på sine nettsider.

Fellesforbundet har fått inn flere tips om arbeidsgivere som sender inn et permitteringsvarsel for de ansatte, men lar dem fortsette å jobbe svart. Det er også blitt enklere å utnytte sårbare arbeidstakere:

– Det er en del utenlandske arbeidstakere som verken kan eller vil reise hjem på grunn av karantenebestemmelsene. De befinner seg i en situasjon der det er enda lettere å utnytte dem, sier Steinar Krogstad, nestleder i Fellesforbundet.

Kilde: LO-forbund advarer mot korona-kriminalitet: – Arbeidstilsynet må komme seg ut av hjemmekontoret

https://frifagbevegelse.no/nyheter/loforbund-advarer-mot-koronakriminalitet—arbeidstilsynet-ma-komme-seg-ut-av-hjemmekontoret-6.158.698159.714dbdd250

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS