I dag skal det være 12 fast ansatte renholdere i Kriminalomsorgen.

Ap vil ha fast ansatte renholdere i fengsler

Smittevern og redselen for en fremtidig konkurranse­utsetting gjør at tre Ap-representanter ber regjeringen opprette en egen avdeling for renhold i kriminal­omsorgen.

Publisert

Renhold i kriminal­omsorgen utføres i dag i stor grad av ansatte og innsatte ved kriminal­omsorgens institusjoner, i tillegg til noen innleide i store enheter. Det skriver LO-organet FriFagbevegelse.

Stortings­representantene Maria Aasen-Svensrud, Lene Vågslid og Arild Grande (alle Ap) mener renholdere bør ansettes fast i kriminal­omsorgen.

De stiller blant annet spørsmål ved hva slags kompetanse fengsels­betjenter og innsatte har på forsterket renhold under pandemien, og hvilken opplæring de får.

– Renhold er et fag og en profesjon som bør utføres av renholdere med fagbrev, sier Aasen-Svensrud til FriFagbevegelse.

I dag er det 12 renholdere ansatt i hele Kriminal­omsorgen.

Kilde: Betjenter og innsatte vasker fengslene under pandemien. Nå vil Ap ha fast ansatte renholdere

https://frifagbevegelse.no/nffmagasinet/betjenter-og-innsatte-vasker-fengslene-under-pandemien-na-vil-ap-ha-fast-ansatte-renholdere-6.158.751252.23ec7665c3

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS