Som profesjon har skade­begrensning og gjen­oppbygging endret seg mye på bare fem år, er blant det som frem­kommer i podcasten. (Ill.foto fra flom: Colourbox)

Vann­skader i boliger er blitt milliard­industri

Værskader har kostet Norge rundt 24 milliarder kroner på ti år. Det frem­kommer i en podcast med blant annet Bjørn Herlofsen fra Recover Nordic.

Publisert

Tall fra forskrings­bransjen viser at boligs­kader årlig koster rundt 8-9 milliarder kroner. Rundt 3 milliarder knytter seg til ulike vann­skader, ifølge Stine Neverdal, kommunikasjons­sjef i Finans Norge.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I en podcast fra finans-nettstedet E24 deltar bl.a. hun og Bjørn Herlofsen, konsern­sjef i Recover Nordic, i et ekspert­panel der program­leder Marius Lorentzen opp omfanget av vær­skader, slurvete bygg­utførelse og hva man kan gjøre for å fore­bygge eller dempe omfanget av skader i så vel boliger som næringsbygg.

De økte skadene skaper et økende behov for skade­sanering og reparasjoner. Også Recover Nordic merker at det er blitt mer kraftig vær i Norge. Etter det vold­somme regn­været i Fredrik­stad i august 2019 måtte selskapet f.eks. hente folk fra Danmark, Finnmark og andre steder for å bistå i skade­begrensning.

Podcasten er vel verdt å lytte på. Bjørn Herlofsen gir f.eks. en rekke praktiske tips til hvordan vær­skader kan forebygges. Han kan også berette at sensor­teknologi nå har virkelig er blitt tatt i bruk ifm. tørk etter vann­lekkasjer. Dette kan spare inntil 50 prosent av energien som medgår til å tørke konstruksjonen etter skade.

En annen stor forskjell i skade­sanering, er at det i stor grad er slutt på den tiden da man bare rev ut og kastet alt. I dag river Recover mye mindre enn for bare fem år tilbake. Dessuten gjen­vinnes 64 prosent av materialene.

Omfanget av værskader kan bli større på grunn av manglende vedlike­hold av lednings­nett. Recover arbeider også med rør­inspeksjon og rør­spyling, og erfarer at mange avløpsrør er halv­fulle av sand og annet smuss.

Kilde: Vannskader i boligene våre har blitt milliardindustri
https://e24.no/podcast/e24-podden/vannskaderiboligenevareharblittmilliardindustri/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Recover Nordic er et av flere skade­sanerings­selskap i Norge. Selskapet var opp­rinnelig en del av ISS. Det ble kjøpt ut, omgjort til et eget selskap og har i dag en årlig omsetning på rundt 3 milliarder kroner i Norden.

Powered by Labrador CMS