Sette strek-kampanjen har laget en egen quiz med 12 diskusjonspunkter som arbeidsplassen bør ta før julebordet. (Ill.: #settestrek)

Unngå trakassering på jule­bordet

Arbeids­tilsynet, Likestillings- og diskriminerings­ombudet, NHO og LO har laget 5 punkter for å få bukt med seksuell trakassering.

Publisert

– Det er klokt å tenke og snakke gjennom hvordan man skal å ha det sammen på jobben; både i hverdag og fest. Det er viktig hele året, men nå som julebord­sesongen står for døren er det ekstra aktuelt, sier Nina Melsom, direktør for arbeidsliv i NHO. Her er et utdrag av de fem punktene:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

 1. Forebygg uønsket oppførsel
  Det beste tiltaket mot trakassering er åpenhet, at vi snakker om det og setter ord på det.
 2. La folk gjøre jobben sin
  Husk at de som serverer dere og gjør det hyggelig for dere har rett på et trygt og godt arbeids­miljø uten trakassering og krenkelser.
 3. Husk at du er på jobb
  Når du er på julebord eller i andre sosiale sammen­henger med jobben gjelder de samme reglene som i arbeids­hverdagen.
 4. Vær tydelig som leder
  Hvis du opplever at en kollega går over streken så si ifra med én gang, og forvent støtte fra leder og kollegaer.
 5. Si fra til sjefen
  Det er viktig at alle vet hvem de kan ta opp denne type opplevelser med. I tillegg til ledelsen vil både verne­ombudet og tillits­valgte ha en viktig rolle.

Kilde: Dette må du sjekke før julebordet
https://www.nhosh.no/jus-hjelp/arbeidsliv/nyheter/dette-ma-du-sjekke-for-julebordet/

Mer om temaet: Nytt samtale­verktøy skal gjøre det lettere å snakke om seksuell trakassering på jobb
https://arbeidstilsynet.no/nyheter/nytt-samtaleverktoy-skal-gjore-det-lettere-a-snakke-om-seksuell-trakassering-pa-jobb/

Det nye samtale­verktøyet er bygget opp som en quiz der ledere og ansatte i en virksomhet sammen kan gå igjennom 12 ulike dilemmaer knyttet til seksuell trakassering. De ulike svar­alternativene danner utgangs­punkt for refleksjoner og diskusjoner som skal knyttes til eget arbeids­miljø­arbeid.

Quiz-en finner du her:
https://www.ldo.no/kampanje-for-seksuell-trakassering1/quiz/

En ny undersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av NHO Reiseliv, blant 1004 nordmenn over 18 år, viser at hele 78 prosent opplever at ledelsen har lite fokus på seksuell trakassering opp mot julebord­sesongen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS