Interclean 2018 var større enn noen sinne, godt organisert, og med mer pusterom for både besøkende og utstillere.

Mindre kjemi og flere roboter

Bærekraft har vært den virkelig store greia blant utstillerne på Interclean i Amsterdam, og det har kommet noen flere roboter.

Publisert

Etter fire dager på messe for å jakte på de heteste trendene, kan vi slå fast at bærekraft og miljø er ord som summer ganske ofte fra produsentene nå.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det satses mye på å gjøre de kjemiske produktene mer miljø­vennlige enn før, og det var ikke så uvanlig å se rengjøring uten kjemi - kun med vann eller vanndamp.

Vi kommer sterkere tilbake til dette etter å ha fordøyd messe­inntrykkene - sammen med noen refleksjoner om at det nok finnes ulike fasetter av dette med miljø­vennlighet.

Ellers var det, på klut- og moppe­fronten, kun mikro­fiber som gjaldt denne gangen. Det var også mye mindre kunstig godlukt enn tidligere. Så verden synes definitivt å bevege seg i retning mindre kjemi.

Nye maskiner

Et inntrykk var at det var noe færre maskinutstillere enn før. Det var likevel mye nytt å se fra blant annet FCT (i-Mop med mer), Kärcher, Hako og mange flere.

Ergonomi og lett vedlikehold synes å bli stadig viktigere for mye av det nye.

Flere nye roboter

Under messen fikk vi se de allerede kjente roboter fra Cleanfix, Taski og Adlatus, som vi har omtalt før i Renholdsnytt.

En av de "store" - og jeg må vel si ventede nyhetene - var at Kärcher endelig lanserte sin første robot. I tillegg fikk vi se kjørende roboter fra Avidbots, Minuteman, Hefter og Gaussian Robotics. Hako viste fram en kjørende robot som del av en utviklings­studie, mens Nilfisk ikke var til stede.

De ulike produsentene har angrepet utfordringene med automatisering på ulike måter, og i kommende papirutgave av Renholdsnytt vil vi gå litt nærmere inn på forskjellene dem imellom.

Mer sideveis for digitalisering

Et felt som sensorer, digitalisering og renhold-etter-behov er i en viss utvikling, Tork har satset mye og er kanskje den som har kommet lengst, uten at vi vel kan snakke om at de store massene av produsenter satser på dette - ennå.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS