Den danske familien som deltok i den uformelle testen, fant at Svanemerket kjemi var billigere. (Ill.foto: Colourbox)

Er det dyrere å velge produkter med bedre kjemi?

I en dansk under­søkelse svarer 28 prosent at de ikke kjøper svane­merkede produkter fordi de er dyrere enn produkter uten merking. Men er det riktig?

Publisert
Faksimile fra Danmarks Radio 1.

Det ville forbruker­programmet «Penge» i Danmarks Radio 1 teste. Den 24. oktober satte de fokus på forholdet mellom pris og produkter med unødvendig kjemi. Det er Svanemerket som omtaler saken.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Streaming av programmet kan ses inntil 31/1-2018

Testet hos vanlig familie

I programmet ble en vanlig dansk barne­familie satt på prøve. Familien skulle erstatte alle produktene de hadde hjemme der det var unødvendig kjemi, med produkter som var bedre for miljøet og for familiens helse.

Svanemerket kjemi var billigere

Familien fant lett svane­merkede alternativer til de produktene de tidligere hadde hatt hjemme. Og selv om de nye produktene levde opp til de strenge kjemikalie­kravene til det offisielle, nordiske miljø­merket, opplevde familien at kvaliteten var like god som de var vant til.

Det var også 12 prosent billigere å kjøpe produkter med god kjemi.

Vanlige husholdningsprodukter

Dette er i godt samsvar med en under­søkelse danske Forbrukerrådet Tænk Kemi har gjort.

De så på sammen­hengen mellom pris og innholdet av kjemikalier i 10 produkt­typer. Under­søkelsen viste at i 8 av 10 tilfeller var produkter med god kjemi billigere enn produkter med unødvendig kjemi.

Dette gjaldt for sjampo, vaske­midler, universal­rengjøring, ansikts­krem, solkrem, gummi­støvler og reise­triller (lett barnevogn).

Kilde: Er det dyrere å velge produkter med bedre kjemi? http://www.svanemerket.no/aktuelt/nyheter/er-det-dyrere-a-velge-produkter-med-bedre-kjemi-/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS