Pollen­varslingen forventer at alle kyst­nære stasjoner sør for Ørsta vil følge etter i løpet av kort tid. (Foto av hassel-rakler: Colourbox)

Pollen­sesongen er i gang

Aldri før i pollen­varslingens historie er det funnet pollen i pollen­fellene så tidlig som nå.

Publisert

Norges Astma- og Allergi­forbund melder at det er funnet pollen fra or ved pollen­stasjonene på Kjevik ved Kristiansand og i Ørsta, og det betyr at årets pollen­sesong er i gang.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Årsaken til den rekord­tidlige pollen­starten, skal være at det har vært mildt både i november og desember. En mild vinter gjør at raklene blomstrer tidligere.

– Det føyer seg dessverre inn i rekken av generelle observasjoner vi har gjort oss på pollen­feltet over mange tiår. Sesongen for de tidlige artene har sakte, men sikkert startet tidligere og tidligere, og den totale sesongen blir slik sett også lengre og lengre. Kombinert med at flere og flere blir diagnostisert med polle­nallergi, er dette nok et uheldig utslag av den globale oppvarmingen, sier Bo Gleditsch, assisterende general­sekretær i Norges Astma- og Allergi­forbund.

App for pollen­varsling finner du på naaf.no. (Ill.: NAAF)

Slått med fem døgn

NAAF begynte å måle pollen torsdag 19. januar, og de første pollen­kornene ble fanget opp 25. januar. Forrige rekord var fra 30. januar 2009 i Ørsta. Rekorden er altså slått med fem døgn.

I forhold til gjennom­snittet for de siste ti årene er dette en forskyvning på en hel måned.

NAAF anbefaler at du, dersom du bor i den sørlige delen av landet og er allergisk mot or og/eller hassel, begynner å ta anti­histaminer allerede nå. Bor du lenger nord er det lurt å følge med på pollen­varslingen og i media. Du kan følge spredningen på Pollenvarslingen.no eller laste ned pollenvarslingen som app til din telefon.

Kilde: Historisk tidlig start på pollensesongen!, http://www.naaf.no/aktuelt2/historisk-tidlig-start-pa-pollensesongen/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS