Ikke forsøk å ta igjen alt det forsømte første arbeidsdag etter ferien. (Ill.foto: Colourbox.com)

Sju tips for å komme i gang igjen etter ferien

Overgangen fra ferie til hverdag kan være tøff for mange. Men starten kan bli litt lettere hvis du følger noen gode råd.

Publisert

Skrevet av Jan Tveita, hmsmagasinet.no

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det er ikke så unormalt at det er tungt å komme i gang igjen etter ferien, sier danske Dorthe Rindbo til nettstedet arbejdsmiljoviden.dk. Rindbo er forfatter og spesialist i personlig effektivitet. Hun gir følgende sju råd for å komme i gang igjen etter ferien:

1. Start en onsdag.

Vent med å begynne å jobbe igjen til midt i uka hvis du kan planlegge ferien din selv. Det gir en mykere start og et velfortjent pusterom i helgen etter.

2. Planlegg den neste ferien med det samme.

Det er viktig å ha noe å se fram til – uansett om det er et weekend-opphold eller en tre-ukers ferie i Thailand.

3. Hold den første arbeidsdagen fri for møter.

Hvis du sitter på kontor, prøv å holde den første dagen ledig slik at du får tid til å komme gjennom e-posten som har hopet seg opp i løpet av ferien.

4. Det er ok å ligge på etterskudd.

Du ligger pr. definisjon på etterskudd når du kommer tilbake fra ferie. Ha derfor litt is i magen og tenk på at mange ting sann­synligvis har løst seg av seg selv mens du har vært borte.

5. Hold igjen på privatfronten.

Hold den første uka fri for private avtaler – du har behov for å lade opp hjemme etter jobb. Vent eventuelt også med å trene og hva du ellers pleier å gjøre på fritida.

6. Gå løs på de lette oppgavene først.

Lag en liste, og gå i gang med de enkle arbeids­oppgavene først. Forskning viser at lykke­sentret i hjernen blusser opp hver gang du stryker arbeids­oppgaver ut av lista, så sørg for å skrive ned selv de minste ting.

7. Styr unna overtidsarbeid.

Hvis du sitter på kontor, ikke jobb ekstremt lange dager den første uka for å forsøke å ta igjen det forsømte. Da risikerer du å miste ferie­følelsen med det samme. Gjør det i stedet lett for deg selv og aksepter at det tar tid å komme opp i turtall igjen.
Vil du ha flere tips om personlig effektivitet på jobben, besøk Dorthe Rindbos hjemmeside, www.dortherindbo.dk.

Kilde: 7 tips til at komme godt i gang efter ferien, www.arbejdsmiljoviden.dk/nyt/nyheder/2016/august/09_kom-godt-i-gang-efter-ferien

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS