Renholdsnytt 6/2016

NYTT NUMMER: Åndalsnes Renholdsservice har vist at det går an å være små i konkurranse med de store. Men de innrømmer at sentrale avtaler er en stor utfordring.

Publisert

Renholdsnytt 6/2016 er nå på vei ut til abonnentene, og i denne utgaven kan du lese om blant annet dette:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Leder: HiOA må lytte til bransjen
En samlet renholdsbransje er bekymret for renholdsfagets utvikling etter at det ble kjent at Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har gjort endringer i programplanen for FMstudiet.
Les lederartikkelen her

Opptatt av å være konkurransedyktige
Renholdsdrift i Ålesund kommune har vært gjennom omfattende endringer siden de ble etablert som kommunal virksomhet for 15 år siden. – Hele tiden jobber vi med markedstilpasninger for å være konkurransedyktige, sier Tone Flisnes, som er leder for enheten.

Nytt navn – samme varemerke
Renholdssoner AS har endret navn til N3zones AS. – Vi har avsluttet et kapitel og startet på et nytt, sier Nils Arne Harildstad, som er ny administrerende direktør.

Etterlyser kandidater
Norsk Forening for Service og Renhold (NFSR) ønsker forslag på kandidater til Årets renholder, Årets sevicehelt og Bransjeprisen.

Kraftig vekst i INSTA-sertifiseringer
Steinar Klubben Nilsen i SINTEF melder at det i 2016 har vært en kraftig vekst i antall personsertifiseringer i henhold til INSTA 800. Nå har de fått med seg Bygg & Facility Consult AS som underleverandør.

Integrerer medarbeiderne
For drøyt fire år siden etablerte Ørsta kommune egen renholdsavdeling. Enhetsleder Agnieszka Papierska har jobbet mye med å få integrert renholderne til å føle tilhørigheten til enheten.

Portrettet: Anne-Cecilie Kaltenborn
Givende å oppnå gjennom andre
NHO Services nye toppleder, Anne-Cecilie Kaltenborn, vet at riktig renhold kan være en livsnødvendighet.

Klarer seg fint mot de store
Åndalsnes Renholdsservice har vist at det går an å være små i konkurranse med de store. Men de innrømmer at sentrale avtaler er en stor utfordring.

Driver eget vaskeri
Åndalsnes Renholdsservice har også et eget vaskeri som heter Rauma Vaskeri. Vaskeriet har de drevet siden 2009.

Renholdsledelse er blitt valgfag i nytt FM-studium
Under et nylig NFSRmøte fremkom det stor bekymring over at renhold synes å få en smalere plass enn før i bachelorstudiet ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Emnet som i hovedsak omhandler renholdsledelse, er nemlig gjort valgfritt.

Forventer vekst i tjenestemarkedet
Langsomt peker pilene oppover igjen. Bedriftene i NHO Service forventer en samlet sysselsettingsvekst på 2,3 prosent i 2017.

Skifte mot grønt
Årets NKF-konferanse «Jobb smartere» fikk rekordoppslutning med hele 263 deltakere. Et sentralt tema var Det grønne skiftet.

Teknologi, lederskap og humør
Datecs andre konferanse bød på nyheter med sjumilssteg.

Kommentar
Hvordan er det å jobbe som renholder?
«I det følgende skal vi reflektere litt over om renholdere har grunn til å føle seg tilfreds med arbeidsinnhold, arbeidsmiljø og arbeidsforhold knyttet til sitt yrke.»
Artikkelforfatter Trond Husby er daglig leder i kurs og rådgivningsselskapet cleaning.no.

Juss og arbeidsmiljø
Uenighet og tvister på bedriften
Samarbeidet med de tillitsvalgte kan være krevende. Ofte oppstår det uenighet og tvister. Hovedavtalen § 2-3 (LO-NHO) inneholder regler om partenes forhandlingsrett og forhandlingsplikt.
Artikkelforfatter Sigbjørn S. Mygland er advokat i NHO Service.

I tillegg finnr du våre faste sider med:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS