29 studenter skal i to år fordype seg i fukt­teknikk ved Kuben, Fagskolen Oslo og Akershus. Foto: Baard Fiksdal, NHO Service

Startet fuktteknikk-utdanning

Med NHO Service som pådriver, har Fagskolen Oslo Akershus i dag for første gang åpnet en skredder­sydd fukt­teknikk­utdanning, som er gratis for blant annet kvalifiserte ansatte i skade­sanerings­bransjen.

Publisert

Fuktteknikk er en videre­utdanning og spesialisering som er ventet å bli meget etterspurt, skriver Baard Fiksdal i NHO Service, i en omtale av det nye tilbudet.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Skolen holder til på Økern i Oslo. Utdanningen strekker seg over to år på deltid og vil gi 60 fagskole­poeng. Utdanningen er gratis, mens bedriftene dekker reise og andre kostnader for med­arbeidere som deltar.

- Vi er stolte og takknemlige for initiativet som ligger bak. Det har tatt flere år å få på plass denne utdanningen, sier rektor Kirsti Andresen ved skolen.

- Utdanningen er etterspurt av skade­sanerings­bransjen, forsikring og bygge­næringen. Satsingen vil trolig lede til økte krav til leverandører og gi økte kvalitet på tjenester, sier Lasse Tenden, som har fagansvar for skadesanering i NHO Service.

Fra venstre: Fagansvarlig Jan Erik Marthinsen, rektor Kirsti Andresen og ansvarlig for skade­sanerings­bransjen i NHO Service, Lasse Tenden. Foto: Baard Fiksdal, NHO Service

NHO Service har sammen m­ed representanter fra bransjen og Fagskolen Oslo Akershus arbeidet med læreplanen. Målet er styrket formal­kompetanse på alle nivåer i medlems­bedrifter. Fuktteknikker­studiet blir en viktig del av bransjens kompetanse­løft som kommer i tillegg til en planlagt en fagutdanning for skade­sanerere fra høsten 2017.

- Utdanningen vil bidra til å endre hele bransjen, synlig­gjøre fukt­problemer som utfordring og heve seriøsiteten blant leverandørene, sier fagansvarlig Jan Erik Marthinsen.

Mer om opptakskrav, utdannelsen og lærestedet hos NHO Service: Startet fuktteknikk-utdanning, http://www.nhoservice.no/article.php?articleID=6402&categoryID=325

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS