Ill.foto: Colourbox

Fem tips for å hindre at sommer­festen blir klein

Har folk en tendens til å bli over­stadig beruset på sommer­festen med jobben? Her er fem tips for hvordan du skaper en hyggelig sommer­fest framfor en kveld du helst vil glemme.

Publisert

Av Jan Tveita, hmsmagasinet.no:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Sommeren er på trappene, og mange virksomheter arrangerer sommer­fester for å gjøre noe sosialt med sine kollegaer, skriver Akan. Mange synes dette er uproblematisk, mens andre synes det blir vel mye skjenking.

Fem tips

Følg de fem tipsene under for å forebygge at sommer­festen sklir ut:

1: Snakk på forhånd om hvordan dere vil ha det.

Det er mye hygge forbundet med alkohol, men det er nok ingen hemmelighet at det skjenkes godt utover det hele land på festene som avvikles i sommer­månedene.

Dette er et syn som deles av både ledere og medarbeidere. I en undersøkelse som ble gjennomført av Akan kompetanse­senter i 2015, kom det fram at så mange som én av to ledere synes noen blir for beruset når jobben inviterer inn til sosiale sammen­komster. I samme undersøkelse sier like mange ansatte det samme.

Med andre ord synes altså både ledere og medarbeidere at folk blir for fulle. Det er derfor underlig at dette fortsetter år etter år. Snakk sammen på forkant om hvordan dere ønsker å ha det for å sørge for at festen blir en morsom affære for alle.

2: Sørg for at tilbudet om alkoholfri drikke er like tilgjengelig som alkohol­holdig drikke.

For mange er sommer­festen svært morsom, mens andre opplever den kanskje som krevende. Noe av grunnen til at ansatte opplever sommer­festen ulikt, kan være alkoholbruken og overdreven skjenking.

Sørg derfor for at de alkohol­frie alternativene er vel så gode, og tilgjengelige, som de alkohol­holdige. Det øker sann­synligheten for at flere vil føle seg inkludert.

3: La andre ting enn drikken være i sentrum.

Sørg for å planlegge morsomme aktiviteter, og mat, som de ansatte har glede av framfor bare å sette alkoholen på bordet og la festen «ordne seg selv». Vær kreativ med party-planleggingen.

4:Ikke spør andre om hvorfor de ikke drikker alkohol.

Hvorfor i all verden må vi spørre folk om hvorfor de ikke drikker? Hva ønsker vi å avdekke? Mange opplever det som ubehagelig å måtte forsvare hvorfor de ikke drikker.

La heller dette være en privatsak og noe enhver bestemmer selv. Dette vil garantert gjøre festen morsommere for samtlige.

5: Dans mer, drikk mindre.

Bruk mer tid på dansegulvet enn i baren. Kanskje vil kvaliteten på dansen bli bedre også?

(Pressemelding fra Akan, http://akan.no)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS